Τρίτη 3 Δεκέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
Απέλυσε 24 εργαζόμενους που αρνήθηκαν τους αντεργατικούς σχεδιασμούς

Την απόλυση 24 εργαζομένων ανακοίνωσε η διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς απευθυνόμενη στο προσωπικό της.

Οι απολυμένοι προέρχονται από το πρώην τμήμα «κόκκινων» δανείων (RBU) και είναι από τους εργαζόμενους που αρνήθηκαν να υποκύψουν στους αντεργατικούς σχεδιασμούς της, δηλαδή να μεταφερθούν στην εταιρεία «Intrum Hellas», η οποία ανέλαβε το RBU. Αρνήθηκαν επίσης να φύγουν «οικειοθελώς» αλλά και να μεταναστεύσουν σε υπηρεσία της τράπεζας στην επαρχία.

Πρόκειται βέβαια για μια εξέλιξη που δείχνει ότι τα δικαιώματα των εργαζομένων που δεν θα δέχονταν τους σχεδιασμούς της εργοδοσίας κάθε άλλο παρά διασφαλισμένα ήταν, όπως διαβεβαίωναν τάχα διάφορες εργοδοτικές συνδικαλιστικές δυνάμεις...

Αγωνιστικές πρωτοβουλίες ενάντια στο αντίστοιχο σχέδιο της Alpha Bank

Στάση εργασίας (8 π.μ. - 11 π.μ.) για όλους τους εργαζόμενους στην Alpha Bank στην Αττική, την Πέμπτη 5/12, για την πραγματοποίηση Γενικής Συνέλευσης στο κτίριο της τράπεζας στη λεωφ. Συγγρού 54, κηρύσσει το κλαδικό Σωματείο Εργαζομένων Χρηματοπιστωτικού Αττικής, προκειμένου να οργανωθεί η δράση ενάντια στα αντίστοιχα αντεργατικά σχέδια της τράπεζας.

Σε ανακοίνωσή του σημειώνει ότι «η απόφαση της Alpha Bank, για μεταφορά των δανείων οριστικής καθυστέρησης ("κόκκινα") σε συνεργαζόμενη εταιρεία μαζί με τους εργαζόμενους από τα αντίστοιχα τμήματα, έρχεται να υλοποιήσει τους γενικότερους στόχους κυβέρνησης - Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας - τραπεζιτών για δραστική μείωση του προσωπικού στις τράπεζες.

Είναι ξεκάθαρη η ανακοίνωση του διευθύνοντος συμβούλου για την εργασιακή προοπτική που θέλουν για εμάς.

Ο συμβιβασμένος εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός στην Alpha Bank χωρίς κανέναν ενδοιασμό ενισχύει αυτήν την προοπτική, αφού με ανακοινώσεις τους τα δύο επιχειρησιακά σωματεία σπεύδουν να συγχαρούν την τράπεζα. Την καλούν άμεσα να προχωρήσει για το "καλό όλων", ενώ ταυτόχρονα εκβιάζουν κατά πρόσωπο τους εργαζόμενους δηλώνοντας ότι "δεν έχουν άλλη επιλογή"».

Το κλαδικό Σωματείο καλεί σε αγώνα για: Να μην υλοποιηθούν τα σχέδια απόσχισης. ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ. Να μην υλοποιηθεί κανένα σχέδιο μεταφοράς προσωπικού που εμπλέκεται με οποιονδήποτε τρόπο στη διαχείριση δανείων οριστικής καθυστέρησης σε άλλη εταιρεία, υφιστάμενη ή νέα. Να καταργηθούν οι «ελαστικές» εργασιακές σχέσεις των εργαζομένων στην Alpha Bank. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.

Απεργία ενάντια στις απολύσεις στην Εθνική Τράπεζα

Απεργία πραγματοποίησαν την περασμένη Παρασκευή «ενοικιαζόμενοι» εργαζόμενοι στην Εθνική Τράπεζα, ενάντια στις δεκάδες απολύσεις «ενοικιαζόμενων» που απασχολούνται στην τράπεζα 15 έως 20 χρόνια.

Πραγματοποιήθηκε απεργιακή συγκέντρωση έξω από κατάστημα της Εθνικής στην Αθήνα, στο οποίο έχει απολυθεί ο μεγαλύτερος αριθμός «ενοικιαζόμενων». Οπως καταγγέλλουν, από το καλοκαίρι, σταδιακά, έχουν απολυθεί ήδη 50 «ενοικιαζόμενοι», ενώ εκφράζονται φόβοι ότι θα απολυθούν και άλλοι μέχρι το τέλος του χρόνου. Εκτιμάται πως στην Εθνική Τράπεζα εργάζονται περισσότεροι από 1.000 «ενοικιαζόμενοι».

Στο πλευρό των απεργών βρέθηκε αντιπροσωπεία του Σωματείου Εργαζομένων Χρηματοπιστωτικού Αττικής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ