Τρίτη 3 Δεκέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΚΟΥΜΠΟΥΡΗΣ
Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας, διεκδικούμε αποφασιστικά όλα όσα μας έχουν αφαιρεθεί

Τη μαζική συμμετοχή συνταξιούχων, εργαζομένων και αυτοαπασχολούμενων στο συλλαλητήριο της Αθήνας χαιρέτισε από το βήμα της συγκέντρωσης, εκ μέρους της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων, ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ.

«Νιώθουμε αγωνιστική περηφάνια και αισιοδοξία που δίνουμε τη μάχη μαζί με τα παιδιά μας, μαζί με τα εγγόνια μας, στον κοινό αγώνα για να ανατρέψουμε τις βάρβαρες αντεργατικές πολιτικές», τόνισε.

«Από την πείρα μιας ζωής γνωρίζουμε εμείς οι συνταξιούχοι ότι τίποτε δεν κατακτήθηκε χωρίς αγώνα», υπογράμμισε, υπενθυμίζοντας ταυτόχρονα ότι η Κοινωνική Ασφάλιση, οι Συλλογικές Συμβάσεις, το 8ωρο και όλα τα δικαιώματα, «στο βάρβαρο εκμεταλλευτικό σύστημα που ζούμε για να μπορούν να διατηρηθούν χρειάζεται συνεχής αγώνας» για την απόκρουση της επίθεσης, για καινούργιες κατακτήσεις, για να πάρει ο εργαζόμενος στα χέρια του τον πλούτο που παράγει.

«Κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος», ξεκαθάρισε και συνόψισε την πείρα από τις κινητοποιήσεις των συνταξιούχων: Με 160 κινητοποιήσεις μέσα στο 2018 και με ανάλογο αγωνιστικό πρόγραμμα που συνεχίζεται τη φετινή χρονιά, οι συνταξιούχοι καθυστέρησαν μια σειρά από βάρβαρα μέτρα, πέτυχαν να μην εφαρμοστεί η καταστροφική νομοθεσία για τις συντάξεις χηρείας, να μην ισχύσει η θανατηφόρα «προσωπική διαφορά» για τους παλιούς συνταξιούχους, να δοθούν πίσω κρατήσεις, όλα αυτά με τους αγώνες τους κι όχι μέσα από το δρόμο των δικαστηρίων και των δικαστικών αποφάσεων. «Αυτά ήταν αποτέλεσμα του αγώνα μας», επισήμανε ο Δ. Κουμπούρης και πρόσθεσε πως τα αποτελέσματα θα ήταν πολλαπλάσια αν οι κινητοποιήσεις ήταν ακόμα πιο μαζικές, «αν είχαμε τους συνταξιούχους εκείνους που έτρεχαν μόνο για αιτήσεις και στα δικαστήρια». «Αυτό πρέπει να γίνει τώρα, να συνεχίσουμε με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα τον αγώνα», σημείωσε.

«Δεν χρειάζεται μεγάλη φιλοσοφία, ούτε βασικές μελέτες, ούτε μακρόσυρτα άρθρα για να καταλάβουμε τι πάει να κάνει η κυβέρνηση», σχολίασε ο Δ. Κουμπούρης όσον αφορά τον νέο γύρο επίθεσης στο Ασφαλιστικό. «Θέλουν να τσακίσουν τον κοινωνικό χαρακτήρα της Ασφάλισης. Θέλουν με λίγα λόγια ο εργαζόμενος να δουλεύει σε όλη του τη ζωή, με χαμηλά μεροκάματα, χωρίς ωράρια, να τελειώνει τη δουλειά και να πηγαίνει κατευθείαν στον άλλο κόσμο, κι όσοι προλαβαίνουν να παίρνουν μια πενιχρή σύνταξη», ανέφερε μεταξύ άλλων.

«Δεν πρέπει να τους το επιτρέψουμε», τόνισε, καλώντας σε αγωνιστική κλιμάκωση, με μαζική συμμετοχή από όλη τη χώρα στην πανελλαδική συγκέντρωση των συνταξιούχων το Σάββατο 14/12, με συγκέντρωση στα Προπύλαια στις 12.30 το μεσημέρι και πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ