Τρίτη 3 Δεκέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΓΓ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΜΑΣΣΑΛΙΑΣ
Οι αγώνες σας είναι και δικοί μας αγώνες!

Τις ομιλίες στη συγκέντρωση στα Προπύλαια άνοιξε ο Γάλλος συνδικαλιστής Ολιβιέ Ματό, γγ του Εργατικού Κέντρου Μασσαλίας (UD CGT 13 Bouches De Rhone), αντιπροσωπεία του οποίου βρέθηκε στην Αθήνα τις προηγούμενες μέρες ύστερα από πρόσκληση του ΠΑΜΕ.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής της, η αντιπροσωπεία των Γάλλων συνδικαλιστών πραγματοποίησε συναντήσεις με συνδικάτα και εργαζόμενους, ενώ με την παρουσία της στο συλλαλητήριο του Σαββάτου ανέδειξε την ενιαία αντεργατική επίθεση του κεφαλαίου σε όλες τις χώρες.

Χαιρετίζοντας τους συγκεντρωμένους στα Προπύλαια, ο Ολ. Ματό σημείωσε: «Οι αγώνες σας είναι και δικοί μας αγώνες. Είναι και δικοί μας αγώνες, όχι μόνο επειδή οι εργαζόμενοι όλου του κόσμου πρέπει να είναι αλληλέγγυοι για να κερδίσουν τον κοινό τους εχθρό, τον καπιταλισμό. Αλλά πάνω από όλα είναι και δικοί μας αγώνες γιατί και στη Γαλλία δεχόμαστε την ίδια επίθεση ενάντια στις κοινωνικές κατακτήσεις μας, ενάντια στα εργατικά και κοινωνικά δικαιώματα».

Μιλώντας για την κατάσταση στη Γαλλία τόνισε: «Σήμερα, αντιμέτωποι με μια νέα επίθεση του αντιδραστικού στρατοπέδου ενάντια στο αναδιανεμητικό σύστημα σύνταξης στη Γαλλία και στην αλληλεγγύη μεταξύ των γενεών, οργανώνουμε την απάντηση του κόσμου της εργασίας. Η μάχη είναι αναπόφευκτη και θα δοθεί γιατί ξέρουμε ότι όλοι οι εργαζόμενοι της Γαλλίας θα βγούμε χαμένοι αν περάσει το συνταξιοδοτικό σύστημα "με πόντους", αφού αυτό θα ανοίξει τον δρόμο στην κεφαλαιοποίηση και επομένως στις ιδιωτικές ασφαλίσεις. Τον ίδιο σκοπό έχουν και για την Κοινωνική μας Ασφάλιση, γιατί για αυτούς όλα πρέπει να ιδιωτικοποιηθούν και να παραδοθούν στους ομίλους».

«Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν τα μέσα για να εξασφαλίζονται τα δικαιώματα όλων και του καθενός, για να χρηματοδοτούνται ποιοτικές δημόσιες υπηρεσίες, για ένα σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης υψηλού επιπέδου για όλους», υπογράμμισε. «Τα γνωρίζουμε όλα αυτά και για όλους αυτούς τους λόγους παντού τα μέλη μας δουλεύουν κάθε μέρα για την ενότητα των εργαζομένων της Γαλλίας, για να γίνει η 5η του Δεκέμβρη η πρώτη μέρα απεργίας μιας κοινωνικής σύγκρουσης που θα μας οδηγήσει στη νίκη...».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ