Τετάρτη 5 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Στάση εργασίας στον ΟΓΑ

Σε τετράωρη στάση εργασίας (11-3 μ.μ.) κατεβαίνουν αύριο Πέμπτη οι εργαζόμενοι του ΟΓΑ, διαμαρτυρόμενοι γιατί η κυβέρνηση δεν τους αποδίδει το ειδικό επίδομα, ύψους 60.000 δραχμών το μήνα. Οι στάσεις εργασίας θα επαναληφθούν τις ίδιες ώρες όλη την επόμενη βδομάδα, 10-14 Δεκέμβρη. Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο επίδομα χορηγήθηκε σε όλους τους εποπτευόμενους οργανισμούς του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και παρά τη δέσμευση της κυβέρνησης ότι θα υπάρξει σχετική νομοθετική ρύθμιση, τελικά η υπόσχεση δεν τηρείται.

Για εμπαιγμό της κυβέρνησης σε βάρος των εργαζομένων του ΟΓΑ, κάνει λόγο ο Χρήστος Τριανταφυλλόπουλος μέλος του ΔΣ του Πανελληνίου Συλλόγου ΟΓΑ. Ο συνδικαλιστής καταγγέλλει τη στάση της κυβέρνησης σημειώνοντας ότι η κατάσταση στις υπηρεσίες του Οργανισμού έχει φτάσει στο απροχώρητο. Λειτουργούν με το μισό προσωπικό, προσλήψεις δε γίνονται και οι ασφαλισμένοι ταλαιπωρούνται, ενώ αναγκάζονται να περιμένουν και ενάμιση χρόνο για να πάρουν τις συντάξεις ή τις αποζημιώσεις για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Την ίδια στιγμή υπογραμμίζει ο συνδικαλιστής, υπηρεσίες του ΟΓΑ, ανατίθενται σε ιδιώτες έναντι υψηλών αμοιβών.

  • Οπως ανακοίνωσε η διοίκηση του ΟΓΑ, τα οικογενειακά πολυτεκνικά επιδόματα και οι ισόβιες συντάξεις για το έκτο δίμηνο του 2001, θα καταβληθούν από τις 6-15 Δεκέμβρη.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ