Τετάρτη 5 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Συναγερμός σε όλα τα μέτωπα

Ολοταχώς προς ένα νέο γύρο αγωνιστικών κινητοποιήσεων προχωρούν και οι εργαζόμενοι του Πειραιά, για την υπεράσπιση της Κοινωνικής Ασφάλισης, την προστασία του δικαιώματος στη δουλιά, για να αποκρούσουν συνολικά την κυβερνητική πολιτική που έχει μετατρέψει την πειραιώτικη περιφέρεια σε γκέτο ανέργων και σε «νεκροταφείο» εργοστασίων. Οπως αποφασίστηκε χτες σε πλατιά σύσκεψη που έγινε με πρωτοβουλία της Συντονιστικής Επιτροπής Σωματείων Πειραιά με τη συμμετοχή δεκάδων πρωτοβάθμιων σωματείων και συνδικαλιστικών κινήσεων, ο αγώνας αρχίζει από αύριο Πέμπτη 6 του μήνα με μαζική παρέμβαση στις 12 το μεσημέρι στη ΓΣΕΕ για την καταδίκη της τακτικής της συνδικαλιστικής ηγεσίας η οποία παίζει ρόλο πρωταγωνιστή, όπως ειπώθηκε, στην αντεργατική επίθεση. Ταυτόχρονα θα ξεκινήσει η μάχη της ενημέρωσης των εργαζομένων για να μεταφερθεί το σύνθημα του αγώνα σε κάθε χώρο δουλιάς αλλά και για να εξασφαλιστεί η μαζική συμμετοχή στην ανοιχτή σύσκεψη του ΠΑΜΕ την ερχόμενη Δευτέρα. Θα ακολουθήσει παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας την ερχόμενη Τετάρτη 12 Δεκέμβρη στις 12 το μεσημέρι.

Ακόμα όλοι οι παραβρισκόμενοι συμφώνησαν ομόφωνα να κάνουν και δική τους υπόθεση τον αγώνα των εργαζομένων στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, για να προστατευτεί και να αναπτυχθεί αυτός ο μοναδικός οικονομικός αιματοδότης του Πειραιά. Το νέο πρόγραμμα δράσης των εργαζομένων στη Ζώνη που καθορίστηκε χτες το απόγευμα και ανακοινώθηκε στη σύσκεψη από τον πρόεδρο του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά Ιορδάνη Πουντίδη, περιλαμβάνει συλλαλητήριο στην πλατεία Κοραή στις 11 Δεκέμβρη το απόγευμα, αποκλεισμό του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας στις 18 του μήνα και συναυλία παραμονή των Χριστουγέννων έξω από το ΥΕΝ που θα αποτελέσει τα «κάλαντα των ανέργων».

Τη σύσκεψη άνοιξε ο γραμματέας του ΕΚΠ Μιχάλης Νουφαρίτσης επισημαίνοντας ότι: «Οι προτάσεις Γιαννίτση που είχαν ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων και είχαν προκαλέσει τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις είναι εδώ. Η κυβέρνηση τις επανέφερε στο προσκήνιο, ενώ το δρόμο τής άνοιξε η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ με πρωτεργάτη τον πρόεδρό της. Οι προτάσεις αυτές είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με τα νομοσχέδια για την εμπορευματοποίηση της υγείας. Συνολικά οι εργαζόμενοι είναι αντιμέτωποι με σφοδρή επίθεση για το δραστικό περιορισμό των δικαιωμάτων τους και των ελευθεριών τους και την αύξηση των κερδών των πλουτοκρατών. Είναι η ώρα λοιπόν να οργανώσουμε την αντεπίθεσή μας».

Παίρνοντας το λόγο ο Ι. Πουντίδης ανέφερε: «Η πολιτική της κυβέρνησης είναι ενιαία και αδιαίρετη και έχει στόχο τη συρρίκνωση των δικαιωμάτων μας, του "κόστους" μας όπως λένε για την αύξηση των υπερκερδών της οικονομικής ολιγαρχίας. Πρέπει να σβήσουμε τις αυταπάτες από τους εργαζόμενους και να τους δώσουμε να καταλάβουν ότι συνεχώς θα τους πηγαίνουν πίσω αν δεν αντιδράσουν».

«Αυτό που καθορίζει τις εξελίξεις είναι ο άδικος ιμπεριαλιστικός πόλεμος εναντίον των λαών στον οποίο προσυπογράφει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ» ανέφερε ο πρόεδρος της ΠΕΜΕΝ Γιώργος Τούσσας και πρόεδρος της αντιπολεμικής Παμπειραϊκής Συντονιστικής Επιτροπής και εξήγησε: «προσπαθούν να μετακυλίσουν τις συνέπειες του πολέμου στους εργαζόμενους με το χτύπημα θεμελιωδών δικαιωμάτων τους. Πρέπει να πάρουν "τα ποδάρια μας φωτιά" για να καταλάβουν όλοι οι εργαζόμενοι ότι είναι αντιμέτωποι με μια εφ' όλης της ύλης επίθεση. Να προετοιμαστούν για δυναμικές συντονισμένες απεργιακές κινητοποιήσεις».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ