Τετάρτη 5 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΝΕΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
Αγωνιστική πανεξόρμηση

Η πλούσια συζήτηση και η ενθαρρυντική συμμετοχή νεολαίων ήταν τα δυο βασικά αποτελέσματα της σύσκεψης που διοργάνωσε η Επιτροπή Νέων Ιδιωτικών Υπαλλήλων, με θέμα τις εργασιακές σχέσεις. Δέσμευση όλων ήταν η αποφασιστική συμμετοχή στο σωματείο, ώστε από καλύτερες θέσεις να μπορεί να παλέψει για τα προβλήματα του κλάδου, αλλά και για τα γενικότερα προβλήματα από κοινού με τα άλλα ταξικά σωματεία και συνδικάτα.

Το άνοιγμα της σύσκεψης και την εισήγηση έκανε ο πρόεδρος του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Γιάννης Κομνηνός. Ο συνδικαλιστής αναφέρθηκε εκτενώς στο αντεργατικό τερατούργημα 2939/98, στην κατάργηση του 8ωρου, τις ελαστικές μορφές απασχόλησης κλπ., την ενοικίαση των εργαζομένων και σε όλα τα αντεργατικά μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση. Τόνισε ότι το επόμενο διάστημα ανοίγει ξανά το ζήτημα του ασφαλιστικού, όπου η κυβέρνηση επιχειρεί την πλήρη κατεδάφιση της κοινωνικής ασφάλισης. Από την άλλη κατήγγειλε το βρώμικο ρόλο των πλειοψηφιών στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων, στη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ, που - όπως τόνισε - «έχουν βάλει πλάτη ώστε να περάσουν αρκετά αντεργατικά μέτρα της κυβέρνησης». Κατέληξε, καλώντας τους νέους να συμμετέχουν στις διαδικασίες του σωματείου: «Το επόμενο διάστημα - τόνισε - πιο αποφασιστικά πρέπει να παλέψουμε. Στις μάχες που έρχονται κρίνονται τα πάντα. Δεν περισσεύει κανείς».

Το λόγο στη συνέχεια πήραν διάφοροι νέοι από τους συμμετέχοντες, που εξέφρασαν αρκετές απορίες γύρω από τον αντεργατικό νόμο και συνολικά τις επιδιώξεις της κυβέρνησης. «Να μην περιμένουμε - είπε ο Χρήστος - να φτάσει το πρόβλημα στη δουλιά μας. Πρέπει από τώρα να ενημερώσουμε τους συναδέλφους μας, να τους καλέσουμε να παλέψουν για να αποκρούσουμε αυτά που έρχονται, να ανατρέψουμε αυτά που ισχύουν». Ο Αλέξανδρος, μεταφέροντας την προσωπική του εμπειρία, είπε ότι στην επιχείρηση που εργαζόταν έφταναν να δουλεύουν και 17 ώρες τη μέρα. «Οταν μου ζήτησαν - τόνισε - να κάνω υπερωρίες, αντέδρασα. Την άλλη μέρα απολύθηκα». Ενας άλλος Χρήστος, σπουδαστής σε ΤΕΙ, είπε ότι σήμερα πολλοί σπουδαστές δουλεύουν με μερική απασχόληση, γιατί τα πράγματα έχουν δυσκολέψει πολύ και πρότεινε να γίνει μια καμπάνια ενημέρωσης και στα ΤΕΙ για τις εργασιακές σχέσεις.

Ακολούθησε πλούσια συζήτηση, η οποία και έκλεισε με νέο ραντεβού των νέων για να συζητήσουν το ασφαλιστικό, με τη δέσμευση όμως ότι όλοι θα δουλέψουν ώστε να είναι ακόμα μεγαλύτερη η συμμετοχή στο σωματείο. Τις επόμενες μέρες θα κυκλοφορήσει ανακοίνωση της Επιτροπής για τον πόλεμο, ενώ ο Δεκέμβρης θα χαρακτηριστεί μήνας πανεξόρμησης για την εγγραφή νέων στο σωματείο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ