Τετάρτη 5 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Δυναμική παρέμβαση από το ΠΑΜΕ στο «Ιπποκράτειο»

Συνέχεια την Πέμπτη στο ΑΧΕΠΑ

«H υγεία είναι λαϊκό δικαίωμα και κρατική υποχρέωση» βροντοφώναξαν οι διαδηλωτές που πήραν μέρος στη διαμαρτυρία -πικετοφορία που οργάνωσε χτες βράδυ το ΠΑΜΕ έξω από το «Ιπποκράτειο» Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, στα πλαίσια των κινητοποιήσεων ενάντια στην εμπορευματοποίηση της Υγείας και την ιδιωτικοποίηση των δημόσιων νοσοκομείων.

Διεκδικούμε δημόσιο δωρεάν λαϊκό σύστημα Υγείας, όχι στα νοσοκομεία - επιχειρήσεις και όχι στα ΙΔΙΩΤΙΚΑ απογευματινά ιατρεία στα δημόσια νοσοκομεία, ήταν τα συνθήματα που κυριαρχούσαν στις πικέτες των διαδηλωτών. Το μήνυμα που έστειλε στην κυβέρνηση η δυναμική αυτή διαμαρτυρία είναι ότι η Υγεία δεν είναι εμπορεύσιμο είδος και ότι το μαζικό λαϊκό κίνημα μαζί με το κίνημα των υγειονομικών και των άλλων εργαζόμενων θα αγωνιστούν με κάθε τρόπο για να αποτρέψουν την υλοποίηση των αντιλαϊκών επιλογών της κυβέρνησης.

Σε δήλωσή του στο «Ρ», ο πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων, Αχιλλέας Κωστόπουλος, που πήρε μέρος στη διαμαρτυρία, υπογράμμισε: «Με τα ιδιωτικά απογευματινά ιατρεία που πάει να καθιερώσει η κυβέρνηση μέσα στα δημόσια νοσοκομεία, θίγονται τα συμφέροντα όλων των εργαζόμενων, ενώ θα καρπωθούν σημαντικά ποσά κάποιοι μεγαλογιατροί. Εμείς σήμερα διαδηλώνουμε την αντίθεσή μας σ' αυτό και να δηλώσουμε ότι ως εργαζόμενοι δε θα επιτρέψουμε να περάσει αυτό το μέτρο. Πιστεύουμε ότι η Υγεία δεν είναι εμπόρευμα και διεκδικούμε δημόσιο δωρεάν λαϊκό σύστημα Υγείας και πλήρη χρηματοδότηση από τους εργοδότες και το κράτος και καμιά πληρωμή από τους ασφαλισμένους στα ασφαλιστικά ταμεία...».

Η εργαζόμενη στο «Ιπποκράτειο» γιατρός Αννα Κασάπη που συμμετείχε στη διαμαρτυρία σε δήλωσή της τόνισε: «Η σημερινή πικετοφορία εντάσσεται στα πλαίσια της αντίστασης στην προσπάθεια που καταβάλλει η κυβέρνηση να ιδιωτικοποιήσει την Υγεία, να τη μετατρέψει από αγαθό σε εμπόρευμα. Με υπουργική απόφαση καθιερώνεται η λειτουργία απογευματινών εξωτερικών ιατρείων με αμοιβή από 15 έως 50 χιλιάδες για τις κλινικές ειδικότητες και για τις χειρουργικές μικροεπεμβάσεις 50 χιλιάδες. Αυτό σημαίνει επιβάρυνση των ασφαλισμένων και από την άλλη ανατροπή των εργασιακών σχέσεων των υγειονομικών και, τρίτο, εγκατάλειψη της πρωτοβάθμιας περίθαλψης και πρόληψης που η κυβέρνηση έχει υποχρέωση να εξασφαλίσει, δεδομένου ότι εκκρεμεί η λειτουργία πάνω από 200 Κέντρων Υγείας αστικού τύπου, που προβλέπονταν από το 1986...».

Οι εργαζόμενοι και συνταξιούχοι που πήραν μέρος στη διαμαρτυρία μοίρασαν έντυπο υλικό του ΠΑΜΕ για το θέμα της Υγείας και μίλησαν σε δεκάδες επισκέπτες του Νοσοκομείου για τους κινδύνους που εγκυμονούν τα νέα μέτρα για το δημόσιο σύστημα υγείας. Ανανέωσαν επίσης το αγωνιστικό ραντεβού τους για την Πέμπτη το απόγευμα έξω από το Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, όπου θα πραγματοποιηθεί παρόμοια διαμαρτυρία.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΑΤΙΤΛΟ (2011-11-04 00:00:00.0)
Διαμαρτυρία στην έναρξη των ιατρείων (2002-01-22 00:00:00.0)
Αποφασιστική αντίσταση στην εμπορευματοποίηση (2002-01-16 00:00:00.0)
...και εισπράξεις στην Υγεία (2002-01-04 00:00:00.0)
Αρρωστήστε! (2002-01-04 00:00:00.0)
Γιατί διαφωνούμε με τα ιδιωτικά ιατρεία στα δημόσια νοσοκομεία (2002-01-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ