Τετάρτη 5 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Πλατιά πρωτοβουλία συσπείρωσης και πάλης

Τη Δευτέρα, 10 Δεκέμβρη, στο Σπόρτινγκ, η σύσκεψη συνδικάτων, συνδικαλιστών, επιτροπών αγώνα

Την ώρα που η κυβέρνηση συνεχίζει να στρώνει το δρόμο για να περάσει τα μέτρα ανατροπής της Κοινωνικής Ασφάλισης με τη συναίνεση των πλειοψηφιών σε ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ, το ΠΑΜΕ συνεχίζει στο δρόμο της οργάνωσης του αγώνα και συντονισμού των εργαζομένων για την υπεράσπιση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων. Στα πλαίσια αυτά η Γραμματεία του ΠΑΜΕ, διοργανώνει ανοιχτή πλατιά σύσκεψη τη Δευτέρα στις 10 Δεκέμβρη στις 6 το απόγευμα στο γήπεδο ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ (Σταθμός Ηλεκτρικού Αγ. Ελευθέριος). Ηδη για το σκοπό αυτό έχει απευθύνει προς όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, κοινωνικούς φορείς, επιτροπές αγώνα, συντονιστικές επιτροπές, εκλεγμένα συνδικαλιστικά στελέχη των εργαζομένων, των βιοτεχνών και της αγροτιάς.

Οπως σημειώνει το ΠΑΜΕ στο κάλεσμά του, κεντρικοί άξονες στη σύσκεψη πάνω στους οποίους θα συζητηθεί και θα διαμορφωθεί από κοινού ένα αγωνιστικό πλαίσιο και πρόγραμμα δράσης για την υπεράσπιση και διεύρυνση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων πρέπει να είναι:

  • Απόρριψη συνολική των αντιασφαλιστικών κυβερνητικών μέτρων.
  • Καταδίκη του παζαριού μέσα από το λεγόμενο κοινωνικό διάλογο.
  • Να χρηματοδοτηθεί το σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης από κυβέρνηση, εργοδότες, χωρίς νέα επιβάρυνση των εργαζομένων. Επιστροφή των κλεμμένων.
  • Απόκρουση της κυβερνητικής πολιτικής για την εμπορευματοποίηση της δημόσιας Υγείας και τα «απογευματινά ιατρεία» στα νοσοκομεία.
  • Διεύρυνση των κατακτήσεων και των δικαιωμάτων μας με βάση τις σύγχρονες ανάγκες των εργατικών και αγροτικών νοικοκυριών.

Γύρω από αυτούς τους άξονες, όπως εκτιμάει το ΠΑΜΕ, υπάρχει η δυνατότητα να ενώσουν τις δυνάμεις και να διευρύνουν το μέτωπο, με στόχο «την αντεπίθεση του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος ενάντια στην κυβερνητική πολιτική και κόντρα στη γραμμή της υποταγής των πλειοψηφιών σε ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ».

Σχολιάζοντας την τακτική της κυβέρνησης, η Γραμματεία του ΠΑΜΕ υπογραμμίζει τη βεβαιότητα πως η κυβέρνηση με πιο επιδέξιους ελιγμούς και αξιοποιώντας τον «κουρνιαχτό» του ιμπεριαλιστικού πολέμου, θα επιχειρήσει να νομοθετήσει το σύνολο των αντεργατικών της επιλογών για την Κοινωνική Ασφάλιση. Γι' αυτό, όπως επισημαίνει, αυτό το κεφαλαιώδες θέμα για τους εργαζόμενους ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, συνταξιούχους, αγρότες και ΕΒΕ, δεν μπορούμε να το «εμπιστευτούμε» στις πλειοψηφίες της ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ που ρίχνουν γέφυρες προς την κυβέρνηση.

Ομοσπονδία Φαρμάκου

Να συμμετέχουν στη σύσκεψη που διοργανώνει το ΠΑΜΕ καλεί όλα τα μέλη των διοικητικών συμβουλίων των σωματείων μελών της, η Ομοσπονδία Εργαζομένων στο Φάρμακο. Μπροστά στον κίνδυνο πλήρους ανατροπής της Κοινωνικής Ασφάλισης -σημειώνει η ΟΕΦΣΕΕ- επιβάλλεται ο συντονισμός όλων μας συνδικάτων και συνδικαλιστών. Ολων όσοι νιώθουμε την ανάγκη να σταθούμε με ευθύνη, απέναντι στη συνολική επίθεση της κυβέρνησης, να υπερασπιστούμε με δύναμη και αποφασιστικότητα τα συμφέροντα των εργαζομένων που εκπροσωπούμε. Προτείνει δε στα σωματεία της να πάρουν πρωτοβουλίες ή να δηλώσουν συμμετοχή σε ανάλογες εκδηλώσεις, που γίνονται σε όλη την Ελλάδα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ