Πέμπτη 12 Δεκέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΡΙΖΑ
«Ταμένος» στα αμερικανοΝΑΤΟικά σχέδια

Οι παλιές «αγάπες» δεν ξεχνιούνται...

Eurokinissi

Οι παλιές «αγάπες» δεν ξεχνιούνται...
Με τον πρέσβη των ΗΠΑ συναντήθηκε χτες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας, «για να συζητήσουμε τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στη διαρκώς ανοδική τροχιά των σχέσεων ΗΠΑ - Ελλάδας», όπως χαρακτηριστικά έγραψε στο Twitter ο Τζ. Πάιατ, εμφανώς ικανοποιημένος για τη στήριξη που παρέχει και ως αξιωματική αντιπολίτευση ο ΣΥΡΙΖΑ στην προώθηση των αμερικανικών συμφερόντων.

Σύμφωνα με τον Αμερικανό πρέσβη, στη συνάντηση συζητήθηκαν η ανανέωση της Στρατιωτικής Συμφωνίας Ελλάδας - ΗΠΑ, που παραχωρεί επιπλέον βάσεις στις ΗΠΑ και την οποία είχε επεξεργαστεί η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ πριν υπογραφεί από την κυβέρνηση της ΝΔ, «η αναβάθμιση των F-16, οι ευκαιρίες περιφερειακής συνεργασίας που άνοιξε η Συμφωνία των Πρεσπών και η Ανατολική Μεσόγειος». Περί Τουρκίας και Λιβύης ο Αμερικανός πρέσβης δεν ανέφερε κάτι συγκεκριμένο.

Ο Αλέξης Τσίπρας σε δική του ανάρτηση στο «Facebook» ανέφερε πως με τον Πάιατ «συζητήσαμε για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις, το πλαίσιο της συνεργασίας 3+1 με το Ισραήλ και την Κύπρο, τις προοπτικές του αγωγού East Med και την κλιμάκωση των παράνομων ενεργειών της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο με την υπογραφή της συμφωνίας με τη σημερινή κυβέρνηση της Λιβύης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ