Πέμπτη 12 Δεκέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ενημέρωση από τον Ρώσο πρέσβη σε δημοσιογράφους

Αναλυτική ενημέρωση για τα ζητήματα που αφορούν τις σχέσεις Ρωσίας - Ελλάδας αλλά και τις τρέχουσες εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή έκανε χτες ο πρέσβης της Ρωσίας στην Αθήνα, Αντρέι Μάσλοφ, στο καθιερωμένο ετήσιο μπρίφινγκ των δημοσιογράφων στο κτίριο της ρωσικής πρεσβείας στην Ηρώδου Αττικού.

Ο Ρώσος πρέσβης σχετικά με τη συμφωνία Τουρκίας - Λιβύης απάντησε πως «το περιεχόμενο των μνημονίων χρειάζεται σοβαρή αξιολόγηση υπό το πρίσμα του Διεθνούς Δικαίου», έκανε έκκληση για «απαραίτητη πολιτική σύνεση στο πλαίσιο της τήρησης των διεθνών συμφωνιών» και αναφέρθηκε στη Συνθήκη της Λοζάνης και στη Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας.

Επιπλέον, τόνισε πως η Ελλάδα και η Τουρκία είναι σύμμαχοι και πρόσθεσε με νόημα: «Η Ελλάδα και η Τουρκία είναι μέλη του ΝΑΤΟ, συνεπώς είναι συμμαχικές χώρες και οι όποιες διαφορές τους θα μπορούσαν να επιλυθούν στο πλαίσιο της πιο επιτυχημένης αμυντικής συμφωνίας της ιστορίας».

Αναφερόμενος στις ελληνορωσικές σχέσεις, ο Α. Μάσλοφ χαρακτήρισε την Ελλάδα «παραδοσιακό και αξιόπιστο εταίρο της Ρωσίας στην Ευρώπη» και είπε πως είναι θετική εξέλιξη και τα πρόσφατα εγκαίνια δύο επίτιμων προξενείων της Ρωσίας σε Ναύπλιο και Αλεξανδρούπολη. Ειδικότερα αναφέρθηκε στους τομείς της Ενέργειας και του τουρισμού, υπογραμμίζοντας ότι περίπου 800.000 Ρώσοι τουρίστες επισκέπτονται την Ελλάδα κάθε χρόνο. Μίλησε αναλυτικά για τις δύο ξενοδοχειακές μονάδες στην Ελούντα και το Σκορπιό, επενδύσεις που φτάνουν τα 408 και 165 εκατομμύρια ευρώ αντίστοιχα. Ως προς το θέμα της Ενέργειας, σημείωσε ως θετική εξέλιξη το γεγονός ότι το πρώτο φορτίο με ρωσικό υγροποιημένο φυσικό αέριο LNG έφτασε φέτος στη Ρεβυθούσα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ