Σάββατο 21 Δεκέμβρη 2019 - Κυριακή 22 Δεκέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΟΛΥΗΜΕΡΕΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ
Σκοτώθηκαν δύο πυροσβέστες

ΚΑΜΠΕΡΑ.--

Δύο εθελοντές πυροσβέστες σκοτώθηκαν τη νύχτα της περασμένης Πέμπτης, ενώ έδιναν μάχη με τις φλόγες γύρω από το Σίδνεϊ, αφού ανατράπηκε το πυροσβεστικό όχημα στο οποίο επέβαιναν. Ακόμα, άλλοι τρεις πυροσβέστες τραυματίστηκαν στη Νέα Νότια Ουαλία όταν περικυκλώθηκαν από τις φλόγες, ενώ στην περιοχή έπνεαν πολύ ισχυροί άνεμοι.

Οι μεγάλες πυρκαγιές που μαίνονται εδώ και βδομάδες στη χώρα έχουν καταστρέψει πάνω από 700 σπίτια και σχεδόν 12 εκατομμύρια στρέμματα χορτολιβαδικών εκτάσεων.

Την περασμένη Τετάρτη η χώρα κατέγραψε τις υψηλότερες θερμοκρασίες σε όλη την ιστορία της, ο υδράργυρος έφτασε κατά μέσο όρο τους 40,9 βαθμούς Κελσίου.

Η λαϊκή οργή και ανησυχία είναι πολύ μεγάλη, όπως και τα ερωτήματα που δημιουργούνται, για θέματα όπως η ολοκληρωμένη λήψη μέτρων πρόληψης και πυροπροστασίας σε μια χώρα με τεράστιο πλούτο. Την ίδια στιγμή, αναδεικνύονται και σοβαρά προβλήματα που γεννά η άναρχη χρήση φυσικών πόρων και πρώτων υλών, καθώς πολλοί επιμένουν να συνδέουν τις φονικές πυρκαγιές με τη ρύπανση του περιβάλλοντος, στο πλαίσιο βέβαια και πολλών σκοπιμοτήτων που εξυπηρετούν συζητήσεις περί «κλιματικής αλλαγής».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ