Σάββατο 21 Δεκέμβρη 2019 - Κυριακή 22 Δεκέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΡΕΤΑΝΙΑ
Συνεχίζεται η αντιπαράθεση για το Brexit

Οι αντιπαραθέσεις των αστικών κομμάτων συνεχίστηκαν την Παρασκευή στη βρετανική Βουλή, καθώς πραγματοποιήθηκε η συζήτηση για τη δεύτερη φάση ανάγνωσης του νομοσχεδίου για την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ. Το σχέδιο εγκρίθηκε με 358 ψήφων έναντι 234.

Ο Συντηρητικός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον απηύθυνε έκκληση στο βρετανικό λαό να απορρίψει τις «ταμπέλες υπέρ ή κατά του Brexit», προκειμένου να κάνουν μαζί «το ιστορικό βήμα αποχώρησης από την ΕΕ». Διαβεβαίωσε ότι με τη νέα Βουλή και τη νωπή εντολή διακυβέρνησης που πήρε από τις εκλογές της 12ης Δεκέμβρη, θα μπορέσει να υλοποιήσει εγκαίρως την απόφαση για Brexit έως τις 31 Γενάρη.

Ο αρχηγός των αντιπολιτευόμενων Εργατικών σοσιαλδημοκράτης Τζέρεμι Κόρμπιν, που υπέστη μεγάλη ήττα, ξεκαθάρισε πως αντιτίθεται στο νομοσχέδιο για το Brexit και προέβλεψε ότι θα οδηγήσει «σε τοξική συμφωνία με τον Αμερικανό Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, που θα ξεπουλήσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας και θα ακριβύνει τα φάρμακα».

Μετά από τη συνεδρίαση της Παρασκευής, η Βουλή των Κοινοτήτων σταματά για τις διακοπές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς ξαναρχίζοντας τις συνεδριάσεις στις 7 Γενάρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ