Τρίτη 24 Δεκέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΕ ΠΙΕΡΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Τελευταίο «αντίο» στον σ. Παλάσκα

Το τελευταίο αντίο στον σύντροφο Κώστα Παλάσκα, που «έφυγε» από τη ζωή «πλήρης ημερών και αγώνων», σε ηλικία 92 ετών, και κηδεύτηκε το Σάββατο 21/12 στο Λιτόχωρο Πιερίας, είπαν συγγενείς, σύντροφοι και φίλοι.

Με ανακοίνωσή της η ΤΕ Πιερίας του ΚΚΕ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην σύζυγό του Σταυρούλα, στα παιδιά και στα εγγόνια του και σημειώνει: «Ηταν ένα άξιο μέλος της ΚΟ Λιτοχώρου του ΚΚΕ. Ενας σπουδαίος σύντροφος, που με την πολύχρονη προσφορά του, τον αλύγιστο χαρακτήρα του, τη συνέπεια και το ήθος του, τίμησε το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας.

Ο σ. Κώστας Παλάσκας γεννήθηκε το 1927 στο Λιτόχωρο. Ηταν παιδί των αγωνιστών Παναγιώτη Παλάσκα (παππού Τζαβέλλα) και της Αθηνάς Παλάσκα. Από μικρό παιδί στη βιοπάλη, οργανώθηκε το 1942 στο ΚΚΕ. Πολέμησε με τον ΕΛΑΣ. Ηταν ένας από τους 33 αγωνιστές στη μάχη στο Λιτόχωρο (31/3/1946). Συνέχισε μέσα από τις γραμμές του ΔΣΕ παίρνοντας μέρος σε πολλές μάχες έως το τέλος του 1949. Στη συνέχεια πέρασε ως πολιτικός πρόσφυγας στη Σοβιετική Ενωση.

Ο σ. Κώστας, σε όλη του τη ζωή, ως μέλος του ΚΚΕ αγωνίστηκε με απόλυτη αφοσίωση και πίστη για την υπόθεση της εργατικής τάξης και τα ιδανικά του Κόμματός μας, για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, για το σοσιαλισμό - κομμουνισμό. Υπόδειγμα οικογενειάρχη, σεμνός αγωνιστής, μπροστάρης στους αγώνες, αταλάντευτος και πιστός κομμουνιστής μέχρι το τέλος.

Σύντροφε Κώστα, εκπλήρωσες στο ακέραιο το καθήκον σου. Σε αποχαιρετάμε με μια υπόσχεση. Να συνεχίσουμε με μεγαλύτερο πείσμα και δύναμη στο καθήκον μας, στην πάλη μας για το δίκιο της εργατικής τάξης και του λαού μας, για το σοσιαλισμό - κομμουνισμό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ