Τρίτη 24 Δεκέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ
Κήρυκας της «εθνικής» ομοψυχίας για το κεφάλαιο

Προσκλητήριο υποταγής στα προτάγματα της αστικής τάξης, όπου συναντώνται τα αστικά κόμματα, απηύθυνε στο λαό ο πρώην πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας, υποστηρίζοντας σε συνέντευξή του χτες στον «ΑΝΤ1» ότι «το μεγαλύτερο όπλο που έχουμε απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα είναι η εθνική ενότητα και η εθνική ομοψυχία».

Επιμένοντας στο ρόλο του σημαιοφόρου του σχεδιασμού ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, ως επιλογή της ελληνικής αστικής τάξης για την «αναβάθμισή» της στην περιοχή, ο Αλ. Τσίπρας ξεκαθάρισε ότι «η χώρα έχει συνέχεια, εγώ δεν θα λαϊκίσω προς όφελος κάποιων ψήφων διακινδυνεύοντας το συμφέρον της χώρας, εκεί που χρειάζεται συναίνεση θα τη δώσω» και ότι στις κρίσιμες στιγμές «θα είμαστε εκεί να πούμε τη γνώμη μας με βάση την εμπειρία μας και να διαμορφωθεί μια εθνική στρατηγική».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε «ανήσυχος» για την κατάσταση που διαμορφώνεται στην περιοχή, επαναλαμβάνοντας ότι «η τουρκική προκλητικότητα, την οποία την είχαμε προδιαγράψει, την γνωρίζαμε, ήταν αναμενόμενο γιατί ουσιαστικά είμαστε σ' αυτόν τον τομέα θύμα της επιτυχίας που είχαμε το προηγούμενο διάστημα στην αναβάθμιση του γεωπολιτικού μας ρόλου, με το Ισραήλ, την Αίγυπτο και την επικύρωση αυτής της συνεργασίας απ' τις ΗΠΑ στον "East Med"...», παραδεχόμενος δηλαδή εμμέσως πλην σαφώς ότι τα «σχήματα» και οι «άξονες» για τα συμφέροντα της αστικής τάξης βυθίζουν ακόμα βαθύτερα το λαό στη δίνη των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών.

Μάλιστα, επιστράτευσε και το γεγονός ότι αν συμβεί κάτι ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία, τότε «θα είμαστε μόνοι μας», προκειμένου να παρουσιάσει ως «μονόδρομο» ότι η λύση είναι ευρωατλαντικής κοπής, υποδεικνύοντας συγκεκριμένα κλιμάκωση της πίεσης απ' την ΕΕ με μεγαλύτερες κυρώσεις και υποστήριξη απ' τις ΗΠΑ έργων όπως ο «East Med».

Ετσι, την ίδια στιγμή που δήλωνε ανήσυχος «γιατί βλέπω ότι η ΕΕ είναι επιφυλακτική» και «ο Τραμπ έχει ενστάσεις στο ...εξαιρετικό για τα συμφέροντά μας νομοσχέδιο Μενέντεζ», προέτρεψε τον Κυρ. Μητσοτάκη να πιέσει την ΕΕ για περισσότερες κυρώσεις απειλώντας και με βέτο και να ...εκβιάσει τον Πρόεδρο των ΗΠΑ θέτοντας «ως προϋπόθεση για να συνεχιστεί αυτή η στρατηγική μας σχέση με τις ΗΠΑ τη στήριξη Τραμπ στα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας (...) να τους πούμε ότι κοιτάχτε, αν ο Τραμπ δεν υποστηρίξει τις θέσεις μας, δεν είμαστε δεδομένοι ούτε και για τις αμυντικές συμφωνίες, που είναι και δικά μας παιδιά αυτές».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Προς οριστική ματαίωση το «υπερσχέδιο» του αγωγού «East Med» (2022-01-11 00:00:00.0)
Κερδισμένοι οι όμιλοι και χαμένος ο λαός από τις ενεργειακές μπίζνες (2020-09-30 00:00:00.0)
«Δεδομένος» για τα συμφέροντα της αστικής τάξης και την εμπλοκή (2020-01-31 00:00:00.0)
Στοχοποιείτε το λαό! Πάρτε πίσω τη Συμφωνία! (2020-01-25 00:00:00.0)
Στο στόχαστρο των αμερικανικών σχεδιασμών στον ανταγωνισμό με Ρωσία και Κίνα (2019-12-18 00:00:00.0)
Οι λαοί να υπερασπιστούν τα δικά τους συμφέροντα (2019-03-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ