Πέμπτη 16 Γενάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ανοίγουμε τη συζήτηση για τις επικίνδυνες εξελίξεις

Με τις σχετικές ανακοινώσεις του Κόμματος, οι Οργανώσεις του ΚΚΕ σε όλη τη χώρα πραγματοποιούν εξορμήσεις σε γειτονιές, χώρους δουλειάς και Εκπαίδευσης, ενημερώνοντας το λαό για τις επικίνδυνες εξελίξεις, την εμπλοκή της χώρας στους σχεδιασμούς ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ. Τα μέλη και οι φίλοι του Κόμματος και της ΚΝΕ, μοιράζοντας τα σχετικά υλικά, καλούν τους εργαζόμενους να μη μένουν θεατές, αντίθετα να βάλουν τη σφραγίδα τους στις εξελίξεις, δυναμώνοντας την πάλη ενάντια στην επικίνδυνη εμπλοκή, ενάντια στη μετατροπή της χώρας σε απέραντο αμερικανοΝΑΤΟικό ορμητήριο, για την αποδέσμευση από τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις ΝΑΤΟ και ΕΕ.

Μια συζήτηση που «πατάει» στον προβληματισμό μεγάλου μέρους του λαού και της νεολαίας για τις εξελίξεις στα Ελληνοτουρκικά, στη Μέση Ανατολή, στην Ανατολική Μεσόγειο. Αλλωστε, όπου παρεμβαίνουν οι κομμουνιστές αποτυπώνεται και η έντονη ανησυχία των λαϊκών ανθρώπων: «Υπάρχει πιθανότητα πολέμου;», «Το ΝΑΤΟ δεν εξασφαλίζει σταθερότητα;», «Υπάρχει άλλος δρόμος;». Το άνοιγμα των ΚΟ του ΚΚΕ, η διάδοση των εκτιμήσεων και των προβλέψεων που κάνει το Κόμμα, η αποκάλυψη της βαθιάς εμπλοκής της χώρας σε σχέδια που μυρίζουν μπαρούτι, αλλά και η συζήτηση για τη «μεγάλη εικόνα» των ανταγωνισμών, αποτελούν προϋποθέσεις για να μην περνάει το κλίμα εφησυχασμού που καλλιεργούν η κυβέρνηση και τα άλλα αστικά κόμματα. Για να περάσει ο λαός από τη στάση αναμονής γύρω από τις εξελίξεις στην αποφασιστική δράση ενάντια στη μετατροπή της χώρας σε μαγνήτη κινδύνων. Τώρα πρέπει να ανέβει η λαϊκή επαγρύπνηση και δράση σε κάθε χώρο δουλειάς και κλάδο, στους χώρους μόρφωσης, στις συνοικίες. Να δυναμώσει η συσπείρωση γύρω από τις αντιιμπεριαλιστικές πρωτοβουλίες που πυκνώνουν το επόμενο διάστημα ενάντια στη Συμφωνία για τις βάσεις.

Στην Αττική, μεταξύ άλλων προγραμματίζονται εξορμήσεις και συζητήσεις με θέμα «Καμία εμπλοκή της χώρας στις επεμβάσεις ΗΠΑ - ΝΑΤΟ, κανένας εφησυχασμός».

Σήμερα Πέμπτη

-- Στις 7.30 π.μ., στους εργαζόμενους του δήμου Φυλής, με τον Γιώργο Μπαγιαρτάκη, μέλος της ΕΟΕ της ΚΟ Αττικής.

-- Στις 8 π.μ., στο Κέντρο Κοινότητας Ελευσίνας θα περιοδεύσει ο Κώστας Κώνστας, στέλεχος του ΚΚΕ και δημοτικός σύμβουλος Ελευσίνας.

Αύριο Παρασκευή, στις 8 π.μ. στις Δημοτικές Υπηρεσίες Μαγούλας ο Κ. Κώνστας.

Το Σάββατο 18/1, στις 6 μ.μ. στο Στέκι Πολιτισμού και Νεανικής Δημιουργίας της ΚΝΕ, καλούν οι ΚΟΒ Εικαστικών, Λογοτεχνών, Οπτικοακουστικού, με ομιλήτρια την Βαγγελιώ Πλατανιά, μέλος του Γραφείου της ΕΠ της ΚΟ Αττικής και του Τμήματος Πολιτισμού της ΚΕ.

Την Κυριακή 19/1, στις 12.30 μ.μ. στο Στέκι Πολιτισμού και Νεανικής Δημιουργίας της ΚΝΕ, καλούν οι ΚΟΒ Μουσικών και Τεχνικών σε Θέαμα - Ακρόαμα, με ομιλητή τον Βασίλη Παρασκευόπουλο, μέλος της ΤΕ Καλλιτεχνών.

Την Κυριακή 26/1, στις 12 μ. στο Στέκι Πολιτισμού και Νεανικής Δημιουργίας της ΚΝΕ, καλεί η ΚΟΒ Ηθοποιών, με ομιλήτρια την Βιβή Σιώρα, μέλος της ΕΠ της ΚΟ Αττικής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ