Πέμπτη 16 Γενάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Η ΕΕ υπηρετεί ανεπίστρεπτα το εκμεταλλευτικό σύστημα

Στη συζήτηση για τη «θέση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά με τη Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης» στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο παρενέβη ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης. Στην ομιλία του ανέφερε τα εξής:

«Αλήθεια, από πού κι ως πού μιλάτε για το "μέλλον της Ευρώπης" ταυτίζοντάς το με το μέλλον της ΕΕ, μιας ένωσης των μονοπωλίων; Της ΕΕ που κάποιοι πρόβαλλαν ως αιώνια, ως νομοτέλεια, και σήμερα καταγράφονται Brexit, φυγόκεντρες τάσεις, αντιθέσεις, ενώ στα ίδια τα κείμενά σας ανησυχείτε για την αναιμική καπιταλιστική ανάκαμψη, επιδιώκοντας θωράκιση της ΕΕ κόντρα στους διεθνείς ανταγωνιστές της.

Μεθοδεύετε μια χρυσοπληρωμένη εκστρατεία "πλύσης εγκεφάλου", προκλητικού εξωραϊσμού της ΕΕ, χειραγώγησης και αντικομμουνισμού, επιχειρώντας να αναχαιτίσετε την εντεινόμενη αμφισβήτηση και έλλειψη εμπιστοσύνης των λαών και της νεολαίας σε αυτήν. Στήνονται "διασκέψεις" δήθεν "λαϊκής συμμετοχής" με επιχειρηματικούς ομίλους, ΜΚΟ, λόμπι και εργατοπατέρες.

Αντίθετα από ό,τι ισχυρίζεται και η GUE, που συνυπογράφει το σχετικό ψήφισμα ως γνήσιος απολογητής της, η ΕΕ δεν αλλάζει. Ούτε, όπως ισχυρίζονται οι ακροδεξιοί, κάνει λάθη. Υπηρετεί ανεπίστρεπτα το εκμεταλλευτικό σύστημα, είναι αντίπαλος των εργατικών - λαϊκών συμφερόντων, διαρκής υπονομευτής της υπεράσπισης συνόρων και κυριαρχικών δικαιωμάτων.

Το δικό τους μέλλον μπορούν να χαράξουν οι λαοί, με αποδέσμευση από την ΕΕ, με το λαό στην εξουσία, για την Ευρώπη του σοσιαλισμού».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ