Πέμπτη 16 Γενάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εύσημα για την «καλή δουλειά» υπέρ των μεγαλοξενοδόχων

Με την ηγεσία του υπουργείου Τουρισμού συναντήθηκε χτες ο Κυρ. Μητσοτάκης, εγκαινιάζοντας έναν νέο κύκλο επαφών για την «αξιολόγηση» του κυβερνητικού έργου.

«Κάναμε καλή δουλειά το δεύτερο εξάμηνο του 2019, αυτό πιστοποιείται και από τα εθνικοοικονομικά αποτελέσματα με την αύξηση των εσόδων, παρά τις προβλέψεις για το αντίθετο», είπε σχετικά ο πρωθυπουργός καυχώμενος για τα κατορθώματα της κυβέρνησής του υπέρ του ξενοδοχειακού κεφαλαίου. Κατορθώματα κερδοφορίας των μεγαλοξενοδόχων, που πατάνε στην πανσπερμία εργασιακών σχέσεων ζούγκλας για τους ξενοδοχοϋπαλλήλους.

«Εγιναν μια σειρά από θετικές παρεμβάσεις, αντιμετωπίστηκε και το ζήτημα της "Thomas Cook" (σ.σ. της εταιρείας που φαλίρισε και η κυβέρνηση στήριξε από τον κρατικό κορβανά τη ζημιά των μεγαλοξενοδόχων)». Δείχνοντας την αποφασιστικότητά του να στηρίξει τα κέρδη στον κλάδο, προανήγγειλε «δράσεις» για το α' εξάμηνο του 2020, αλλά και «σημαντικές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις». Ανάμεσα στις προτεραιότητες του υπουργείου για το 2020 είναι η «ενίσχυση του θαλάσσιου τουρισμού με έμφαση στην απλοποίηση της χωροθέτησης και αδειοδότησης των τουριστικών λιμένων (μαρίνες)».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ