Τρίτη 21 Γενάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΙΝΑ
Ανησυχία για ιό του αναπνευστικού

ΠΕΚΙΝΟ.--

Ανησυχία προκαλούν στις υγειονομικές αρχές της Κίνας (και ενόψει των μετακινήσεων για την αλλαγή του λεγόμενου σεληνιακού έτους από τις 24 Γενάρη) τα κρούσματα του νέου, μυστηριώδους κοροναϊού, παρόμοιου με αυτόν που προκαλεί το Σοβαρό Οξύ Αναπνευστικό Σύνδρομο (ΣΟΑΣ). Τρεις άνθρωποι έχουν πεθάνει και πάνω από 200 έχουν νοσήσει από τον ιό, που εμφανίστηκε για πρώτη φορά στη πόλη Βουχάν της κεντρικής Κίνας, με τα περισσότερα κρούσματα, ενώ υπάρχουν αναφορές για λιγότερους νοσούντες στο Πεκίνο και στην Σεντζέν, στην επαρχία Γκουανγκντόνγκ.

Στη Βουχάν είχαν καταγραφεί με βάση τα δεδομένα των υγειονομικών αρχών συνολικά 198 κρούσματα, συμπεριλαμβανομένων των τριών θανατηφόρων. 170 από τους ασθενείς νοσηλεύονται, ενώ 25 θεραπεύτηκαν, σύμφωνα με τη δημοτική Επιτροπή Υγείας της Βουχάν.

Παράλληλα, οι αρχές της Νότιας Κορέας ανακοίνωσαν σήμερα το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα του νέου κοροναϊού, με ανακοίνωση που δημοσιοποιήθηκε από τα κορεατικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών.

Σύμφωνα με τις νοτιοκορεατικές υγειονομικές αρχές, η ασθενής είναι μια 35χρονη Κινέζα η οποία έφτασε στο διεθνές αεροδρόμιο της Ιντσόν την Κυριακή. Τέθηκε σε απομόνωση με την άφιξή της στη χώρα, διότι εμφάνιζε συμπτώματα, ιδίως υψηλό πυρετό, διευκρίνισαν τα κορεατικά Κέντρα στο δελτίο Τύπου που έδωσαν στη δημοσιότητα.

Εκτός Κίνας, έχουν εντοπιστεί δύο κρούσματα στην Ταϊλάνδη και ένα στην Ιαπωνία. Και οι τρεις αυτοί άνθρωποι είτε είναι από τη Βουχάν είτε επισκέφθηκαν την πόλη.

Οι κινεζικές αρχές ανακοίνωσαν ότι θα εντείνουν τις προσπάθειές τους για να περιοριστεί η εξάπλωση του νέου ιού, ενώ και σε άλλες χώρες παίρνονται προληπτικά μέτρα. Οι υγειονομικές αρχές σε πολλές άλλες χώρες του κόσμου ανακοινώνουν τη λήψη προληπτικών μέτρων.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) δεν θεωρεί το νέο στέλεχος εξίσου φονικό με αυτό που προκαλεί το ΣΟΑΣ, ωστόσο η έρευνα για τον ιό είναι ακόμα στο αρχικό της στάδιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ