Τρίτη 21 Γενάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Ξεκινά η δίκη Τραμπ

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Με τρία βασικά νομικά επιχειρήματα η ομάδα δικηγόρων του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ θα επιχειρήσει να αντικρούσει τις κατηγορίες των Δημοκρατικών γερουσιαστών, που αναλαμβάνουν σήμερα ρόλο «δικαστή», καθώς ξεκινούν τη δίκη με το ερώτημα της καθαίρεσης από το αξίωμά του.

Ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους, δικηγόροι του Αμερικανού Προέδρου υποστήριξαν ότι η Γερουσία θα πρέπει να απορρίψει γρήγορα τα «ελλιπή» άρθρα παραπομπής του Τραμπ σε δίκη, υποστηρίζοντας ότι οι κατηγορίες περί παρεμπόδισης του έργου του Κογκρέσου και της κατάχρησης εξουσίας είναι «προσβολή για το αμερικανικό Σύνταγμα». Εκτίμησαν επίσης πως η έρευνα για την καθαίρεση ήταν «ανεπανόρθωτα προβληματική».

Σε κάθε περίπτωση, θεωρείται ισχνή η πιθανότητα να αποφασιστεί η καθαίρεση του Τραμπ, καθώς οι Ρεπουμπλικάνοι διατηρούν τις 53 από τις 100 έδρες της Γερουσίας. Η όλη υπόθεση, πάντως, δεν αποκλείεται να ρίξει «νερό στο μύλο» του Τραμπ ενόψει των προεδρικών εκλογών του ερχόμενου Νοέμβρη, καθώς είναι βέβαιο πως θα την αξιοποιήσει σε βάρος των πολιτικών αντιπάλων του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ