Τρίτη 21 Γενάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ
Νέα παράνομη έξοδος του αχυράνθρωπου Γκουαϊδό

ΚΑΡΑΚΑΣ.--

Για άλλη μια φορά ο Χουάν Γκουαϊδό, ο αχυράνθρωπος των ΗΠΑ και της ΕΕ στη Βενεζουέλα, παραβίασε την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και πέρασε στην Κολομβία - μάλλον το Σάββατο - για να συμμετάσχει τη Δευτέρα στην «3η συνάντηση για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας» στην Μπογκοτά, όπου είχε συνάντηση με τον αντιδραστικό Πρόεδρο της Κολομβίας Ιβάν Ντούκε και με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο, που βρίσκεται εκεί.

Τόσο ο Γκουαϊδό όσο και ο Ντούκε διαφημίζουν στο διαδίκτυο τη συνάντησή τους.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που ο Γκουαϊδό πηγαίνει στην Κολομβία χωρίς να πληρούνται οι κανονικές ταξιδιωτικές απαιτήσεις. Τον Φλεβάρη του 2019, με το πρόσχημα του περάσματος της «ανθρωπιστικής βοήθειας» και το σόου που στήθηκε στα σύνορα, είχαν έρθει στην επιφάνεια οι διασυνδέσεις του με παραστρατιωτικές ομάδες, τάγματα θανάτου και συμμορίες ναρκεμπόρων που δρουν στην Κολομβία, τους «Ραστρόχος», μέσω φωτογραφιών που δημοσίευσαν οι ίδιοι, με τον Βενεζουελάνο αστό πολιτικό να ισχυρίζεται ότι δεν γνώριζε ποιοι ήταν.

Θυμίζουμε ότι για την «ανθρωπιστική βοήθεια» αλλά και τους πόρους που θα πήγαιναν σε Βενεζουελάνους στρατιωτικούς που έχουν διαφύγει στην Κολομβία, έχουν γίνει καταγγελίες ότι υπήρξε σκάνδαλο με πολιτικούς της αντιπολίτευσης, όπου ενέχεται και ο Γκουαϊδό, ότι τα αξιοποίησαν για προσωπικό πλουτισμό και διασκέδαση σε ξενοδοχεία, καζίνο και πορνεία.

Είναι χαρακτηριστικό ότι την Κυριακή το γνωστό παραμάγαζο της CIA για επεμβάσεις σε άλλες χώρες, «Οργανισμός Ηνωμένων Πολιτειών για τη Διεθνή Ανάπτυξη» (USAID), δημοσιοποίησε ότι από το 2017 έχει δώσει βοήθεια 467 εκατ. δολαρίων στην αντιπολίτευση της Βενεζουέλας. Μόνο από τον Οκτώβρη του 2019 στον Γκουαϊδό και στην ομάδα του έχουν πάει πάνω από 128 εκατ. δολάρια. Να σημειώσουμε ότι ο συγκεκριμένος οργανισμός ιδρύθηκε το 1961 από τον τότε Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζον Κένεντι, αρχικά για τα επεμβατικά σχέδια κατά της Κουβανικής Επανάστασης, και στη συνέχεια η δράση του επεκτάθηκε σε κάθε γωνιά του πλανήτη ως συμπλήρωμα στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις των ΗΠΑ, από την Αφρική και τη Λατινική Αμερική μέχρι τη Μέση Ανατολή, την Ουκρανία και την Ασία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ