Τρίτη 21 Γενάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΡΑΚ
Αλλοι τρεις διαδηλωτές νεκροί

ΒΑΓΔΑΤΗ.--

Καζάνι που βράζει εξακολουθεί να θυμίζει από τον Οκτώβρη το μεγαλύτερο μέρος του Ιράκ, καθώς πολλές χιλιάδες διαδηλωτές συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις ενάντια στις αντιλαϊκές κυβερνήσεις. Στη διάρκεια επίθεσης των δυνάμεων καταστολής σε πλήθος διαδηλωτών που είχε συγκεντρωθεί σε κεντρικές περιοχές της Βαγδάτης, στήνοντας μπλόκα σε οδικές αρτηρίες, σκοτώθηκαν τουλάχιστον τρεις διαδηλωτές και τραυματίστηκαν δεκάδες άλλοι. Δύο από τα θύματα έπεσαν νεκροί από σφαίρες και ο τρίτος εξέπνευσε πριν μεταφερθεί στο νοσοκομείο, από διαμπερές τραύμα στο λαιμό από δακρυγόνο.

«Οι δυνάμεις ασφαλείας πρέπει να σταματήσουν να πυροβολούν. Ποιοι είναι αυτοί και ποιοι είμαστε εμείς; Και οι δύο πλευρές είμαστε Ιρακινοί. Γιατί λοιπόν σκοτώνεις τους αδελφούς σου;», είπε χαρακτηριστικά νεαρή διαδηλώτρια σε ανταποκριτή ξένου πρακτορείου στη Βαγδάτη. Σοβαρές συγκρούσεις διαδηλωτών - αστυνομικών σημειώθηκαν και σε πόλεις του νότου, όπως η Καρμπάλα, η Αμάρα και η Νασιρίγια, όπου και εκεί χιλιάδες νέοι διαμαρτυρήθηκαν για την έλλειψη ευκαιριών, υποδομών και υπηρεσιών.

Στο Ιράκ πραγματοποιούνται μαζικές διαδηλώσεις διαμαρτυρίας από την 1/10/2019. Από τις επιθέσεις της αστυνομίας σε διαδηλωτές ή κατά τις συγκρούσεις των δύο πλευρών έχουν σκοτωθεί πάνω από 550 άτομα και έχουν τραυματιστεί χιλιάδες άλλοι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ