Σάββατο 8 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αυτοδιοίκηση στην υπηρεσία του συστήματος

Την αξιοποίηση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στον «αγώνα για μια κοινωνία συνοχής», δηλαδή στη διαμόρφωση των προϋποθέσεων διαιώνισης της εκμετάλλευσης και κερδοσκοπίας των λίγων πάνω στους πολλούς, πρόβαλε ως «διαχρονική αξία των σοσιαλιστών» ο πρωθυπουργός, Κ. Σημίτης.

Στην ομιλία του, χτες, στην παγκόσμια συνδιάσκεψη δημάρχων της σοσιαλιστικής διεθνούς, ο Κ. Σημίτης ξεκαθάρισε ότι οι θεσμοί αποκέντρωσης και οι μεταρρυθμίσεις στον τομέα αυτό πρέπει να υπηρετούν τη διαιώνιση του πολιτικού συστήματος και τον εκσυγχρονισμό του, όπως ονομάζεται η λειτουργία του σε ακόμα συντηρητικότερη κατεύθυνση.

«Η Τοπική Αυτοδιοίκηση αποτελεί προνομιακό επίπεδο μέσα στο οποίο εφαρμόζουμε τη σύγχρονη σοσιαλιστική πρόταση για μια ισχυρή κοινωνία πολιτών, για μια κοινωνία ανάπτυξης και προόδου, για μια κοινωνία συνοχής και αλληλεγγύης», είπε ο πρωθυπουργός. Συνεχίζοντας, αναφέρθηκε στην αποκέντρωση ως το «επίκαιρο σύνθημα», για την υλοποίηση της παραπάνω πρότασης. Η αποκέντρωση που προωθείται στη χώρα μας, αλλά και γενικότερα στην Ευρωπαϊκή Ενωση (ΕΕ), στόχο έχει την αφομοίωση της Αυτοδιοίκησης στο πολιτικό σύστημα. Στην κατεύθυνση αυτή, αυτό που αποκεντρώνεται δεν είναι η εξουσία, αλλά η αρμοδιότητα για την άσκηση της εξουσίας που έχει χαραχτεί από την ΕΕ και υλοποιούν οι κυβερνήσεις των χωρών - μελών της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ