Σάββατο 8 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΠΟΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ
Εργαλείο προώθησης της αντιλαϊκής πολιτικής

Οι δύο πρώτες μέρες των εργασιών της 1ης Συνάντησης Νέων Απόδημων για τον Εθελοντισμό και του Δικτύου Νεολαίας ΣΑΕ, στα πλαίσια της 4ης Τακτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού, που πραγματοποιείται από προχτές στη Θεσσαλονίκη, επιβεβαίωσαν στο ακέραιο τις εκτιμήσεις της ΚΕ του ΚΚΕ ότι «Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού που να εξυπηρετεί τα συμφέροντα των Ελλήνων μεταναστών και απόδημων δεν υπάρχει».

Την προσπάθεια της κυβέρνησης να χρησιμοποιήσει το ΣΑΕ για την προώθηση της κυβερνητικής εξωτερικής πολιτικής και των γενικότερων σκοπιμοτήτων της άρχουσας τάξης εξέφρασαν και οι ομιλίες των επισήμων στη Συνάντηση. Αυτό που ενδιαφέρει πρώτιστα την ελληνική κυβέρνηση και το προεδρείο του ΣΑΕ είναι όχι η ελεύθερη οργάνωση του απόδημου Ελληνισμού και ο συντονισμός της δράσης του για τη λύση των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι Ελληνες μετανάστες και απόδημοι στις χώρες διαμονής τους και στις επαφές τους με την Ελλάδα, αλλά η στράτευσή τους σε ένα πρόγραμμα υλοποίησης σοβαρών κυβερνητικών σχεδιασμών, όπως είναι τώρα οι Ολυμπιακοί αγώνες και αύριο κάτι άλλο.

Στο χαιρετισμό του στη Συνάντηση του Δικτύου Νεολαίας ΣΑΕ, ο εκπρόσωπος της ΚΝΕ, Μιχάλης Κωνσταντινίδης, μέλος του Γραφείου Πόλης της Οργάνωσης Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ, αφού αναφέρθηκε στα σημερινά προβλήματα της νεολαίας υπογράμμισε ότι «ο εφιάλτης της ανεργίας στοιχειώνει τις προσδοκίες πολλών νέων για μια αξιοπρεπή ζωή... αναπτύσσεται μια προσπάθεια για περιορισμό των δημοκρατικών δικαιωμάτων και της πολιτικής δράσης, η νέα γενιά βρίσκεται αντιμέτωπη με πολιτικές που έχουν κάνει τακτικό φαινόμενο, σε όλες τις γωνιές του πλανήτη, τον πόλεμο».

Για το θέμα των Ολυμπιακών Αγώνων ο Μιχάλης Κωνσταντινίδης τόνισε: «Υπάρχουν πολλές απόψεις για το θέμα της εμπορευματοποίησης των αγώνων, της αξιοποίησής τους ως πρόσχημα για την υιοθέτηση αυταρχικών πολιτικών μέτρων, την καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος. Η θέση της οργάνωσής μας είναι ότι τα προβλήματα που πρόκειται να δημιουργήσουν οι ΟΑ είναι περισσότερα απ' ό,τι τυχόν επιλύσουν και από αυτή την άποψη είμαστε ενάντια στην ανάληψή τους από τη χώρα μας».

Χαρακτηριστικό της όλης συζήτησης της συνάντησης ήταν οι ανησυχίες και προβληματισμοί που εκφράστηκαν από πολλούς για τα πρακτικά θέματα των αγώνων, τη χρηματοδότησή τους, τη λειτουργία, τα έξοδα μετάβασης και παραμονής των εθελοντών στην Αθήνα, τη συμβολή της ελληνικής κυβέρνησης στην οικονομική στήριξη των αγώνων κ.ά.

Εξίσου χαρακτηριστικές και οι απαντήσεις του κ. Νιώτη, ο οποίος συμβούλευσε τους απόδημους να φτιάξουν επιτροπές οικονομικής στήριξης των αγώνων, να συγκεντρώσουν χρήματα για τα εισιτήρια των εθελοντών που θα έρθουν στην Ελλάδα και ότι αυτές οι επιτροπές μπορεί να διατηρηθούν και μετά τους αγώνες για εξυπηρέτηση άλλων μεγαλεπήβολων στόχων!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ