Τετάρτη 22 Γενάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ
Σε αγωνιστικό κλίμα η ετήσια συνεστίαση

Σε κλίμα αγωνιστικής ανάτασης και σε μια ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα, με πλήθος αγωνιστών, φίλων και απογόνων της ΕΑΜικής Αντίστασης και του ΔΣΕ πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή η ετήσια συνεστίαση της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ.

Στην όμορφη εκδήλωση παρευρέθηκε αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Τηλέμαχο Δημουλά, μέλος του ΠΓ, ο οποίος μίλησε στους συγκεντρωμένους. Χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, Γιώργος Κατημερτζής. Επίσης, το «παρών» έδωσαν αντιπροσωπείες της ΚΝΕ, της ΠΕΚΑΜ, της ΟΓΕ, του ΣΦΕΑ και του ΠΑΜΕ. Μετά το κόψιμο της πίτας, ακολούθησαν χορός και τραγούδι, με καλό φαγητό και κρασί.

Ο Τ. Δημουλάς, μιλώντας στους συγκεντρωμένους, αναφέρθηκε στις εξελίξεις τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, σημειώνοντας ότι «στις μέρες μας ζούμε ιστορικής σημασίας γεγονότα». Οπως είπε, «όσα και αν λέγονται από κυβερνητικά χείλη περί δίκαιης ανακατανομής του πλούτου, είναι παραμύθια για να παραπλανούν το λαό και να τον κρατάνε παθητικό θεατή των εξελίξεων. Στον καπιταλισμό είναι στο DNA του ο πλούτος να συγκεντρώνεται σε όλο και λιγότερα χέρια και η φτώχεια να εξαπλώνεται ραγδαία σε όλο και περισσότερους». Στάθηκε αναλυτικά στην όξυνση των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και στην εμπλοκή της χώρας στους σχεδιασμούς των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, στη Συμφωνία για τις βάσεις, που μετατρέπει τη χώρα σε στρατιωτικό ορμητήριο. Στο πλαίσιο αυτό αναφέρθηκε στις εξελίξεις στα Ελληνοτουρκικά και την αμφισβήτηση από την τουρκική αστική τάξη των συνόρων και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας, που, όπως επισήμανε, «εντάσσεται στο παζάρι και τη σύνθετη διαπραγμάτευση ανάμεσα σε ΗΠΑ - ΝΑΤΟ και Τουρκία στη λογική της συνδιαχείρισης και συνεκμετάλλευσης».

Ο Τ. Δημουλάς
Ο Τ. Δημουλάς
Το στέλεχος του Κόμματος υπογράμμισε ότι μοναδική απάντηση που μπορεί να ανατρέψει αυτά τα επικίνδυνα σχέδια είναι η λαϊκή κινητοποίηση. Πρόσθεσε ότι «οι επόμενες μέρες είναι κρίσιμες για την οργάνωση της λαϊκής πάλης μέσα από τα σωματεία, τους μαζικούς φορείς, τις Επιτροπές Αγώνα για την επιτυχία των αντιιμπεριαλιστικών συλλαλητηρίων που οργανώνονται σε όλη τη χώρα ενάντια στην Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις». Καταλήγοντας ανέφερε: «Σε αυτόν τον αγώνα είμαστε σίγουροι ότι οι αγωνιστές της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ θα έχουν τη δική τους συμβολή».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ