Τρίτη 28 Γενάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΡΚΟ
Ενα ακόμα θανατηφόρο εργατικό «ατύχημα» στη ΛΑΡΚΟ

Στα μεταλλεία της επιχείρησης στην Εύβοια

Την παραμονή του συλλαλητηρίου, το βράδυ της Παρασκευής, ένας ακόμα εργαζόμενος στη ΛΑΡΚΟ έχασε τη ζωή του σε εργατικό «ατύχημα», αυτήν τη φορά στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στην Εύβοια.

Ο 35χρονος, πατέρας δύο παιδιών, δούλευε στα μεταλλεία στην περιοχή των Ψαχνών. Το όχημα που οδηγούσε μεταφέροντας υλικό, με σκοπό να το ξεφορτώσει, ξέφυγε από τον έλεγχό του και παρασύρθηκε σε χαράδρα, με αποτέλεσμα το θάνατό του.

Το νέο θανατηφόρο «ατύχημα» πρόσθεσε το όνομα ενός ακόμα εργάτη στη μακρά λίστα όσων εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ έχασαν τη ζωή τους στο μεροκάματο, για τους οποίους στην αρχή της συγκέντρωσης τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή.

Τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια και τους συναδέλφους του 35χρονου εργάτη εκφράζει το Συνδικάτο Μετάλλου Εύβοιας, ενώ απαιτεί να διερευνηθούν οι ευθύνες για το δυστύχημα. «Η λίστα με τα εργατικά εγκλήματα στο χώρο της ΛΑΡΚΟ μακραίνει διαρκώς», τονίζει, αναδεικνύοντας τον ένοχο: «Εργασιακό στρες, ανασφάλεια, αβεβαιότητα, λειψά ή ανύπαρκτα μέτρα προστασίας».

Ειδικά στο σημείο όπου σημειώθηκε το νέο θανατηφόρο «ατύχημα», το Συνδικάτο επισημαίνει ότι «υπήρχε 24ωρο πόστο ώστε να γίνεται το απαραίτητο "κουμάντο" στην ανατροπή των φορτίων», το οποίο όμως «έχει καταργηθεί εδώ και μία δεκαετία ως αποτέλεσμα των περικοπών και της υποχρηματοδότησης». Στην κατεύθυνση αυτή, καταγγέλλει την πολιτική όλων των κυβερνήσεων που υπηρετούν «μια ανάπτυξη απαλλαγμένη από τα βαρίδια του περιττού "κόστους" ενός πόστου δουλειάς που θα εξασφάλιζε ότι δεν θα έρθει πότε η "κακιά η ώρα" που σήμερα όλοι ξορκίζουν!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ