Τρίτη 28 Γενάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Κινητοποίηση των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία

Στη σημερινή πανελλαδική πανυγειονομική στάση εργασίας (10 π.μ. - 3 μ.μ.) και στη συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας στις 11 π.μ. καλεί η Πανελλαδική Γραμματεία Υγείας - Πρόνοιας του ΠΑΜΕ, καλώντας σε ενίσχυση του αγώνα για να μειωθούν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, να επεκταθεί το ανθυγιεινό επίδομα και να ενταχθούν στα ΒΑΕ όλοι όσοι εργάζονται σε ανθυγιεινές συνθήκες.

«Απεργούμε και διαδηλώνουμε γιατί δεν ανεχόμαστε να εργαζόμαστε μέχρι τα 67, μέσα σε συνθήκες αυξανόμενης εντατικοποίησης, με αλλεπάλληλες βάρδιες (απόγευμα - πρωί - νύχτα) και εφημερίες, με πολλά χρωστούμενα ρεπό και μέρες κανονικής άδειας, γιατί, ακόμη και με βάση τους πετσοκομμένους οργανισμούς, υπάρχουν χιλιάδες κενές οργανικές θέσεις όλων των ειδικοτήτων», σημειώνει η Γραμματεία του ΠΑΜΕ.

Και προσθέτει:

«Αποτέλεσμα της αύξησης των ελλείψεων προσωπικού είναι το πρόσφατο κλείσιμο του παραρτήματος Καλλιθέας του Παιδιατρικού Νοσοκομείου "Αγλ. Κυριακού", ενώ κινδυνεύει άμεσα και το Παθολογοανατομικό εργαστήριο του Νοσοκομείου "Αλεξάνδρα".

Αν και εργαζόμαστε σε επικίνδυνες και ανθυγιεινές συνθήκες εργασίας, εκτεθειμένοι σε βιολογικούς, χημικούς και φυσικούς παράγοντες κινδύνου, χωρίς να παίρνονται τα αναγκαία μέτρα για την προστασία της υγείας και της ασφάλειάς μας, οι κυβερνήσεις ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ αρνούνται την επέκταση των Βαρέων Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων στο Δημόσιο, με ένταξη όλων των κλάδων και ειδικοτήτων που εργάζονται σε επικίνδυνες και ανθυγιεινές συνθήκες, ενώ διατηρούν πολλούς από εμάς αποκλεισμένους ακόμη και από τη χορήγηση του ανθυγιεινού επιδόματος.

Εκκρεμεί ακόμη η έκδοση της νέας Υπουργικής Απόφασης που θα καθορίζει "από μηδενική βάση" τους δικαιούχους, το ύψος και τις προϋποθέσεις χορήγησης του επιδόματος, ενώ υπάρχει "σύσταση" των Ευρωπαϊκής Ενωσης - ΔΝΤ για "μεσοπρόθεσμη μείωση κατά 32% των εργαζομένων στο Δημόσιο που λαμβάνουν το επίδομα"».

Δεν θυσιάζουμε τα δικαιώματά μας για να αυξηθούν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, ξεκαθαρίζει το ΠΑΜΕ και καλεί σε οργάνωση του αγώνα για: Κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων. Μείωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης. Ουσιαστικές αυξήσεις και επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού και της σύνταξης. Επέκταση του ανθυγιεινού επιδόματος και ένταξη στα ΒΑΕ όσων εργάζονται σε αντίστοιχες συνθήκες. Λήψη των αναγκαίων μέτρων για την προστασία της υγείας και ασφάλειας εργαζομένων και ασθενών. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την πλήρη στελέχωση των δημόσιων μονάδων Υγείας, Πρόνοιας και ΕΚΑΒ. Μονιμοποίηση των εργαζομένων με «ελαστικές» εργασιακές σχέσεις. Πλήρη και επαρκή κρατική χρηματοδότηση των δημόσιων μονάδων Υγείας και Πρόνοιας. Κατάργηση κάθε πληρωμής των ασθενών και των εισφορών για υγειονομική περίθαλψη.

Στην Κρήτη, το Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ έχει προκηρύξει για σήμερα στάση εργασίας (10 π.μ. - 3 μ.μ.) και στις 11 π.μ. θα προχωρήσει σε παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της 7ης ΥΠΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ