Τρίτη 28 Γενάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΡΚΟ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
Δώσαμε την πρώτη απάντηση, δεν έχουμε πει την τελευταία μας λέξη!

Θερμό αγωνιστικό χαιρετισμό στους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες της ΛΑΡΚΟ, στους κατοίκους της περιοχής γύρω από το εργοστάσιο, στους συνταξιούχους, στους νέους και τις νέες, στους εργαζόμενους, στις συνδικαλιστικές οργανώσεις και τους μαζικούς φορείς, που έκαναν με τη συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο του Σαββάτου πράξη το σύνθημα «ένας για όλους και όλοι για έναν», απευθύνει το Συνδικάτο Μετάλλου Φθιώτιδας.

«Το μεγαλειώδες, με χιλιάδες εργαζόμενους, συλλαλητήριο και όλες οι πρωτοβουλίες που αναπτύχθηκαν μέχρι αυτό, είναι παρακαταθήκη για τη συνέχιση του αγώνα, για τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ αλλά και για όλη την εργατική τάξη», υπογραμμίζει το Συνδικάτο.

Οπως τονίζει, οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ δεν είναι μόνοι στον δύσκολο αγώνα που δίνουν απέναντι στα σχέδια της κυβέρνησης: «Αγκαλιαστήκαμε με χιλιάδες άλλους εργαζόμενους από διάφορους κλάδους και έσπασε η προπαγάνδα του "κανένας δεν ενδιαφέρεται για τον διπλανό του". Εσπασε η προπαγάνδα του "δεν γίνεται τίποτα". Εσπασε η προπαγάνδα του "αν το έχουν αποφασίσει δεν τους αλλάζεις άποψη, δεν τους ιδρώνει το αυτί τους"».

Η επιτυχία του συλλαλητηρίου «έχει δημιουργήσει πονοκέφαλο στην κυβέρνηση και σε όλους όσοι υπερασπίζονται αυτήν την "ανάπτυξη"», σχολιάζει το Συνδικάτο και εξηγεί ότι δεν είναι άσχετοι με την πίεση που ασκεί η κινητοποίηση των εργαζομένων οι εκβιασμοί ότι «θα κόψουν το ρεύμα αν δεν δεχτούμε να βάλουν άμεσα εκκαθαριστή».

«Δεν τους φοβόμαστε. Δεν κάνουμε πίσω. Ο αγώνας μας είναι τίμιος και δίκαιος. Εμείς, με την εργασία μας, τον ιδρώτα και το αίμα μας παράγουμε τον πλούτο. Για αυτό μπορούμε και για αυτό θα νικήσουμε», είναι η απάντηση του Συνδικάτου.

«Οι εργαζόμενοι, που στην πλειοψηφία τους ήταν παρόντες στο συλλαλητήριο, σήμερα είναι φορείς αισιοδοξίας και αγωνιστικότητας», επισημαίνει και προσθέτει πως οι σκληρά εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ «θα μπουν μπροστά και θα ακυρώσουν τα αντεργατικά σχέδια», στέλνοντας μήνυμα ότι οι αντεργατικές επιλογές «δεν θα περάσουν ατουφέκιστες».

Μπροστά στις εξελίξεις που αναμένονται το επόμενο διάστημα, το Συνδικάτο καλεί σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα, τονίζοντας την ανάγκη να προχωρήσουν οι εργαζόμενοι σε Γενικές Συνελεύσεις, ώστε «οποιοδήποτε απόφαση, οποιοδήποτε χτύπημα να μας βρει ενωμένους, δυνατούς και συσπειρωμένους, έχοντας δίπλα μας τις οικογένειές μας και όλη την περιοχή».

Στην κατεύθυνση αυτή, ξεκαθαρίζει πως θα συνεχίσει να πορεύεται, παίρνοντας πολύμορφες πρωτοβουλίες και απευθύνοντας κάλεσμα ακόμα μεγαλύτερης συσπείρωσης: «Ο αγώνας συνεχίζεται. Ολοι οι εργαζόμενοι μαζί θα τα καταφέρουμε. Θα νικήσουμε. Είμαστε ήδη νικητές που ξεκίνησε ο ένας να δίνει το χέρι στον άλλον», υπογραμμίζει το Συνδικάτο και καταλήγει: «Οι εργαζόμενοι στο συλλαλητήριο έδωσαν μια απάντηση, δεν είπαμε ακόμη την τελευταία μας λέξη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ