Τρίτη 28 Γενάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΡΚΟ
Το ΚΚΕ στηρίζει σταθερά και αμέριστα τον αγώνα των εργατών της ΛΑΡΚΟ

Αντιπροσωπεία της Οργανωτικής Επιτροπής του συλλαλητηρίου πραγματοποίησε συναντήσεις με κοινοβουλευτικά κόμματα

Μετά την ολοκλήρωση των ομιλιών στη συγκέντρωση του Σαββάτου στο Σύνταγμα, αντιπροσωπεία της Οργανωτικής Επιτροπής του συλλαλητηρίου επέδωσε το ψήφισμα με τα αιτήματα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ στην προεδρία της Βουλής και στη συνέχεια πραγματοποίησε συναντήσεις με κοινοβουλευτικά κόμματα.

Η πρώτη συνάντηση έγινε με την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, καθώς, όπως αναφέρθηκε από τους συνδικαλιστές της αντιπροσωπείας, είναι το πρώτο κόμμα «που συμπαραστάθηκε στον αγώνα που κάνουμε και είναι χρέος να συνεχίσουμε μαζί».

Τους εργαζόμενους υποδέχτηκαν οι βουλευτές του Κόμματος Γ. Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ, και Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ.

Κατά τη συνάντηση η αντιπροσωπεία των εργαζομένων αναφέρθηκε στις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τη ΛΑΡΚΟ, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων το τελεσίγραφο από την κυβέρνηση και τη διορισμένη από αυτήν διοίκηση της ΔΕΗ ΑΕ ότι από την 1η Φλεβάρη θα κλείσουν οι διακόπτες του ρεύματος στο εργοστάσιο.

Μιλώντας προς τους εργαζόμενους ο Γ. Μαρίνος επισήμανε: «Εσείς θα ξέρετε ότι όπως και πριν έτσι και τώρα και στη συνέχεια, σταθερά, οργανωμένα, το ΚΚΕ θα συνεχίσει να εκφράζει την αμέριστη στήριξη στον αγώνα, να συμμετέχει στον αγώνα, παίρνοντας υπόψη και το μήνυμα που στέλνει σήμερα αυτή η μεγαλειώδης συγκέντρωση, η μεγαλειώδης κινητοποίηση των εργαζομένων. Και να στείλουμε ένα μήνυμα και στην κυβέρνηση της ΝΔ, και στον κ. Χατζηδάκη και στον κ. Σταϊκούρα και σε όλους αυτούς τους εραστές της ιδιωτικοποίησης και του κλεισίματος του εργοστασίου, να ξέρουν ότι οι εργάτες της ΛΑΡΚΟ, οι εργαζόμενοι της περιοχής, με την αμέριστη αλληλεγγύη της εργατικής τάξης και του ΚΚΕ θα τους βάλουν όλα τα εμπόδια που χρειάζονται και θα συγκρουστούν με αυτά τα αντεργατικά - αντιλαϊκά τους σχέδια, ενάντια στην ιδιωτικοποίηση, ενάντια στο σχέδιο για εκκαθάριση εν λειτουργία, κλείσιμο - γιατί το σχέδιό τους περιλαμβάνει πολλά άθλια μέτρα. Στηρίζουμε τον αγώνα για άμεση χρηματοδότηση, για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι, να συνεχιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία της επιχείρησης, με εφαρμογή της ΣΣΕ, διατήρηση των θέσεων εργασίας και όλων των δικαιωμάτων των εργαζομένων, με αυστηρά μέτρα προστασίας της ασφάλειας και της ζωής τους. Σε αυτήν την κατεύθυνση, με τη δύναμη που μας δίνει και η σημερινή κινητοποίηση, θα συνεχίσουμε. Αν κάνουν το έγκλημα και επιχειρήσουν να κλείσουν το ρεύμα, να ξέρετε ότι οι εργαζόμενοι θα αντιδράσουν ακόμα πιο αποφασιστικά και θα δυναμώσουν την αλληλεγγύη τους».

Κλειδαμπαρωμένες οι πόρτες της κυβέρνησης

Στο μεταξύ, παρότι η Οργανωτική Επιτροπή του συλλαλητηρίου είχε εδώ και πολλές μέρες στείλει επιστολή καλώντας τον πρωθυπουργό, τους αρμόδιους υπουργούς και τα κοινοβουλευτικά κόμματα να είναι παρόντες στη Βουλή, οι πόρτες του πρωθυπουργικού και των κυβερνητικών γραφείων, όπως και αυτές της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ ήταν κλειδαμπαρωμένες... Την ώρα που χιλιάδες εργαζόμενοι διαδήλωναν έξω από τη Βουλή με σύνθημα «Κάτω τα χέρια από τη ΛΑΡΚΟ!» δεν υπήρξε ούτε ένας κυβερνητικός βουλευτής να παραλάβει έστω το ψήφισμα των εργαζομένων, επιβεβαιώνοντας έτσι με τον πιο ανάγλυφο τρόπο τις προθέσεις της ΝΔ να προχωρήσει τα αντεργατικά σχέδιά της.

Κλειστή ήταν και η πόρτα του κόμματος του Κυρ. Βελόπουλου.

Η Οργανωτική Επιτροπή του συλλαλητηρίου συναντήθηκε με αντιπροσωπεία της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, όπου ο βουλευτής Β. Αποστόλου ισχυρίστηκε ότι ως κυβέρνηση... «δεν μπορούσαμε να κάνουμε πολλά για τη ΛΑΡΚΟ λόγω μνημονίων», ενώ χαρακτήρισε τον Κ. Χατζηδάκη... «εμμονικό», επιχειρώντας να συσκοτίσει τις πραγματικές αιτίες πίσω από τα αντιλαϊκά σχέδια για τη ΛΑΡΚΟ, το έδαφος για τα οποία προετοίμασε και η προηγούμενη κυβέρνηση. Συνάντηση έγινε επίσης με βουλευτές του ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ, με τον γραμματέα της ΚΟ του κόμματος, Β. Κεγκέρογλου, να αναφέρει ότι θα αναλάβουν... «πρωτοβουλίες για ουσιαστικό διάλογο με την κυβέρνηση», ενώ μια μέρα πριν έγινε συνάντηση και με βουλευτές του ΜέΡΑ25.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ