Τρίτη 28 Γενάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΠΡΕΒΕΖΑ - ΠΙΕΡΙΑ
Κινητοποιήσεις στα «Jumbo» για την κυριακάτικη αργία

Από την απεργιακή κινητοποίηση στο κατάστημα της εταιρείας στην Πρέβεζα
Από την απεργιακή κινητοποίηση στο κατάστημα της εταιρείας στην Πρέβεζα
Με συγκέντρωση έξω από το κατάστημα της επιχείρησης «Jumbo» στο Λούρο απάντησαν την περασμένη Κυριακή στην προσπάθεια της εργοδοσίας να επιβάλει επταήμερη λειτουργία του καταστήματος όλο το χρόνο το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και ο Εμπορικός Σύλλογος Πρέβεζας.

Την Κυριακή είχε προκηρυχθεί απεργία για τους εργαζόμενους στα «Jumbo». Στη συγκέντρωση συμμετείχαν αντιπροσωπείες σωματείων εκφράζοντας την υποστήριξή τους στον αγώνα για υπεράσπιση της κυριακάτικης αργίας. «Η Κυριακή αργία είναι των εργατών», ήταν το κεντρικό σύνθημα της κινητοποίησης, απέναντι στην οποία η εργοδοσία επιχείρησε να καλλιεργήσει κλίμα φόβου καλώντας την αστυνομία. Οι αγωνιστικές πρωτοβουλίες θα συνεχιστούν την επόμενη Κυριακή, με νέα συγκέντρωση, στις 10 π.μ., έξω από το κατάστημα.

«Δεν πρόκειται να κάνουμε βήμα πίσω από τα δικαιώματά μας», τόνισε ο Γιώργος Πούμπης, πρόεδρος του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων, μιλώντας στους συγκεντρωμένους. Κάλεσε τους εργαζόμενους να δώσουν απάντηση «στην εργοδοσία και τις κυβερνήσεις της, που έχουν βάλει σαν στόχο το ξήλωμα της κυριακάτικης αργίας», αλλά και στην προκλητική προπαγάνδα που αναμασά και η εργοδοσία στη συγκεκριμένη εταιρεία ισχυριζόμενη πως η δουλειά την Κυριακή είναι προς το συμφέρον των εργαζομένων.

Τον ρόλο του «λαγού» που έχει αναλάβει η επιχείρηση «Jumbo» τόνισε ο Ανδρέας Καραμάνης, πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, επισημαίνοντας τις ευθύνες κυβερνήσεων, περιφερειακής αρχής, αλλά και Επιμελητηρίων που προωθούν το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, σε βάρος όχι μόνο των εργαζομένων αλλά και των μικρών επαγγελματιών.

Στο μεταξύ, άμεση ήταν η αντίδραση των σωματείων στην εμφάνιση του γνωστού εργοδότη - «συνδικαλιστή» Δ. Καραγεωργόπουλου. Οπως ξεκαθάρισαν, στη μάχη που δίνουν δεν έχουν καμία θέση οι εργατοπατέρες, που όλα αυτά τα χρόνια έχουν βάλει πλάτη στο τσάκισμα των δικαιωμάτων των εργαζομένων, μεταξύ αυτών και της κυριακάτικης αργίας, ενώ πρόσφατα υπέγραψαν άλλη μια ΕΓΣΣΕ που «παγώνει» μισθούς και δικαιώματα.

Μαχητική παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το κατάστημα «Jumbo» στο Βαρικό Πιερίας πραγματοποίησε για δεύτερη συνεχόμενη Κυριακή και το Συνδικάτο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Πιερίας «Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ», αντιδρώντας στην απόφαση της εταιρείας για άνοιγμα και αυτού του καταστήματος όλες τις Κυριακές του έτους. Τα μέλη του Σωματείου συζήτησαν με τους εργαζόμενους για την ανάγκη οργάνωσης του αγώνα για νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ