Πέμπτη 30 Γενάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗ ΠΑΡΟΙΚΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Συνεχίζουμε τον δίκαιο αγώνα μας

Η Παλαιστινιακή Παροικία Ελλάδας τονίζει ανάμεσα σε άλλα για την «κλοπή του αιώνα», όπως χαρακτηρίζει τη λεγόμενη αμερικανική «συμφωνία του αιώνα»: «Το σχέδιο αυτό είναι μια απαράδεκτη προσπάθεια επιβολής των τετελεσμένων της κατοχής και αποτελεί κατάφωρη και προκλητική παραβίαση των βασικών κανόνων του διεθνούς δικαίου, που απαγορεύει ρητά την απόκτηση ή προσάρτηση εδαφών με τη χρήση βίας. Θα αποτελέσει ένα επικίνδυνο προηγούμενο για όλα τα κράτη και για όλους τους λαούς του κόσμου, αντικαθιστώντας τη δύναμη του δικαίου με το δίκαιο της δύναμης.

Με το σχέδιο αυτό το Ισραήλ και οι ΗΠΑ αποποιούνται όλες τις συμφωνίες που έχουν υπογραφεί στο παρελθόν, μέσα στον Λευκό Οίκο και ενώπιον της διεθνούς κοινότητας, για τη λύση των δύο κρατών, και προσπαθούν να εδραιώσουν μια απροκάλυπτη πολιτική εποικισμού, επεκτατισμού, αποικιοκρατίας και απαρτχάιντ σε βάρος της Παλαιστίνης και του λαού της.

Το σχέδιο αυτό στερείται οποιασδήποτε νομιμότητας και καλούμε τους φίλους λαούς να το απορρίψουν και να αρνηθούν τη συμμετοχή των χωρών και των κυβερνήσεών τους σε αυτό, ώστε να μην του προσφέρουν καμία νομιμοποίηση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ