Πέμπτη 30 Γενάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΦΕΑ 1967 - 1974
Σε κλίμα αγωνιστικής ανάτασης η κοπή της πίτας στη Θεσσαλονίκη

Σε κλίμα συγκίνησης και συνάμα αγωνιστικής ανάτασης πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο στη Θεσσαλονίκη η εκδήλωση του Συνδέσμου Φυλακισθέντων Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967 - 1974 για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας.

Ο χώρος της Ανω Φοιτητικής Λέσχης του ΑΠΘ, όπου φιλοξενήθηκε η εκδήλωση, γέμισε από αντιδικτατορικούς αγωνιστές, απογόνους και φίλους. Στην εκδήλωση παρέστησαν εκ μέρους του ΚΚΕ η Θεανώ Καπέτη, μέλος της ΚΕ και Γραμματέας της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας, και ο Γιάννης Δελής, βουλευτής του Κόμματος. Οι διοργανωτές ευχαρίστησαν ιδιαίτερα τους νεολαίους της ΚΝΕ για τη συμβολή τους στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης. Αρχικά το μουσικό συγκρότημα των Συνταξιουχικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια το μουσικό σχήμα του Κώστα Καρμπά «έντυσαν» μελωδικά την εκδήλωση.

Στην ομιλία του ο πρόεδρος του ΣΦΕΑ, Σπύρος Χαλβατζής, αναφέρθηκε στην ελπιδοφόρα εικόνα που παρουσιάστηκε στις εκδηλώσεις του 2019 για την εξέγερση του Νοέμβρη του 1973 στο Πολυτεχνείο και την απήχηση της έκθεσης του ΣΦΕΑ στη νέα γενιά, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στην εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, τονίζοντας πως «θα συνεχίσουμε τον αγώνα ενάντια στο ΝΑΤΟ, ενάντια στις αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις, ενάντια στην ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις βάσεις. Για να γυρίσουν πίσω όλοι οι Ελληνες στρατιώτες και στρατιωτικοί που βρίσκονται έξω από τα σύνορα». Κι ευχήθηκε «το 2020 να είναι άλλη μια χρονιά αγώνων με θετικά αποτελέσματα για τους εργαζόμενους, για το λαϊκό κίνημα. Οι αντιστασιακοί αγωνιστές θα είναι παρόντες και όρθιοι».

Την Κυριακή στην Αθήνα

Ο Σύνδεσμος Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967 - 1974 διοργανώνει εκδήλωση για το κόψιμο της πρωτοχρονιάτικης πίτας, την Κυριακή 2 Φλεβάρη στις 11 π.μ., στην αίθουσα του ξενοδοχείου «The Stanley» (πλατεία Καραϊσκάκη, στάση «Μεταξουργείο» της γραμμής 2 του Μετρό).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ