Πέμπτη 30 Γενάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΥΠΕΞ ΣΕ ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ - ΚΡΟΑΤΙΑ
Για ενσωμάτωση των Δυτ. Βαλκανίων σε ΝΑΤΟ - ΕΕ

Σε Μαυροβούνιο και Κροατία βρέθηκε χτες ο Ν. Δένδιας, προωθώντας τον σχεδιασμό για την ευρωατλαντική ενσωμάτωση των Δυτικών Βαλκανίων, που όπως σημείωσε «αποτελεί στρατηγικό στόχο για την Ελλάδα, από τη Σύνοδο Κορυφής της Θεσσαλονίκης το 2003».

Για το σκοπό αυτό, άλλωστε, η κυβέρνηση προετοιμάζει Διάσκεψη για τα Δυτικά Βαλκάνια στη Θεσσαλονίκη στις 24/2, «με σκοπό την προώθηση του διαλόγου και την ενδυνάμωση της ευρωπαϊκής προοπτικής των Δυτικών Βαλκανίων», με τη συμμετοχή των χωρών των Δυτ. Βαλκανίων και των γειτονικών κρατών - μελών της ΕΕ, «προκειμένου να αναζωογονήσουμε τη διαδικασία διεύρυνσης», όπως έλεγε χαρακτηριστικά χτες ο Ν. Δένδιας.

Σε αντίστοιχη αποστολή στις Βρυξέλλες, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μ. Βαρβιτσιώτης συναντήθηκε χτες με τον κοινοτικό επίτροπο για τη Γειτονία και τη Διεύρυνση, Oliver Varhelyi, στον οποίο επισήμως «υπογράμμισε τη σημασία της διεύρυνσης της ΕΕ στα Δυτ. Βαλκάνια, αλλά και την ετοιμότητα της Ελλάδας να αναλάβει προωθητικό και εποικοδομητικό ρόλο στις διαπραγματεύσεις», και προσκάλεσε τον επίτροπο να παραστεί στη Διάσκεψη στις 24/2. Μάλιστα ο αναπ. υπουργός υποστήριξε συγκεκριμένα την «ευρωπαϊκή προοπτική της Βόρειας Μακεδονίας και της Αλβανίας». «Το ίδιο μήνυμα για το μέλλον τους στην Ευρώπη πρέπει να στείλουμε και στη Σερβία και το Μαυροβούνιο», πρόσθεσε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ