Τετάρτη 12 Φλεβάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Συνάντηση με τη διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος

Με τη διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου (ΟΛΗ) συναντήθηκε τη Δευτέρα 10/2 ο Μανώλης Συντυχάκης, βουλευτής του ΚΚΕ και περιφερειακός σύμβουλος Κρήτης. Στο κλιμάκιο συμμετείχε και ο Σάββας Βασιλειάδης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέας της ΕΠ Κρήτης του Κόμματος.

Στη συζήτηση κυριάρχησε η σχεδιαζόμενη ιδιωτικοποίηση του λιμανιού του Ηρακλείου με την παράδοση των πιο κερδοφόρων τομέων που διαθέτει το λιμάνι, και συγκεκριμένα του τομέα της εμπορευματικής δραστηριότητας (διακίνηση φορτίων και εμπορευμάτων) και της κρουαζιέρας, χωρίς να αποκλείεται μελλοντικά η παραχώρηση και άλλων τομέων που θα διαμορφωθούν ή θα αναβαθμιστούν με τη σχεδιαζόμενη «αναμόρφωση» του ΟΛΗ μέσω του λεγόμενου «master plan».

Ο βουλευτής του ΚΚΕ σημείωσε πως η σχεδιαζόμενη περαιτέρω ιδιωτικοποίηση του λιμανιού του Ηρακλείου καμία σχέση δεν έχει με τις πραγματικές λαϊκές ανάγκες για ασφαλείς, γρήγορες και φτηνές ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, ενώ ταυτόχρονα θα επιφέρει νέο χτύπημα στις εργασιακές σχέσεις των εργαζομένων στο λιμάνι και τόνισε πως τα σχέδια αυτά πρέπει να πάρουν αποφασιστική απάντηση από το λαό του Ηρακλείου.

Στη συνέχεια το κλιμάκιο του ΚΚΕ περιόδευσε στις υπηρεσίες του Λιμεναρχείου, όπου και συζήτησε με τους εργαζόμενους, καλώντας τους σε ένταση της πάλης ενάντια στη νέα επίθεση στην Κοινωνική Ασφάλιση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ