Τετάρτη 12 Φλεβάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ο λαός να βρίσκεται σε εγρήγορση απέναντι στους επικίνδυνους σχεδιασμούς

Σε εξέλιξη η πλατιά συζήτηση με συσκέψεις σε όλη τη χώρα

Βόλος
Βόλος
Συνεχίζεται το πλούσιο πρόγραμμα συσκέψεων και εκδηλώσεων Οργανώσεων του ΚΚΕ σε όλη τη χώρα, με θέμα «Επικίνδυνες εξελίξεις στη δίνη των γεωπολιτικών ανταγωνισμών και αντιλαϊκών συμφερόντων και οι θέσεις του Κόμματος».

Στο πλαίσιο αυτής της δραστηριότητας πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας σύσκεψη της ΚΟΒ Κάτω Τούμπας Θεσσαλονίκης, με ομιλήτρια την Θεανώ Καπέτη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέα της ΚΟ Κ. Μακεδονίας. Μετά την ομιλία ακολούθησε συζήτηση στην οποία συμμετείχαν με ζωηρό ενδιαφέρον οι συμμετέχοντες, μεταφέροντας τον προβληματισμό που εισπράττουν από την παρέμβασή τους στη γειτονιά και τους χώρους δουλειάς, την αντιπαράθεση με τις άλλες δυνάμεις. Για παράδειγμα, μεταφέρθηκε η εκτίμηση ότι αν και οι εργαζόμενοι αντιλαμβάνονται πως οι σχεδιασμοί αυτοί γίνονται για τα κέρδη ενεργειακών ομίλων, από την άλλη σκέφτονται με κριτήριο το «εθνικό συμφέρον», το «τι θα κάνουμε ως χώρα», με την ομιλήτρια να επισημαίνει την ανάγκη να διαχωρίσει ο λαός τα συμφέροντά του από αυτά της αστικής τάξης. Μεταφέρθηκαν επίσης η ανησυχία για το «αύριο», η εκτίμηση για το γεγονός ότι το ΚΚΕ πράγματι επιβεβαιώνεται για τις θέσεις του για το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ, όμως το ερώτημα «τι θα γίνει αν φύγουμε, τι θα κάνουμε μετά "μόνοι μας";» είναι αυτό που διακινείται από τα αστικά επιτελεία καλλιεργώντας το φόβο στο λαό. Στη σύσκεψη επισημάνθηκε χαρακτηριστικά ότι το ερώτημα πρέπει να «αντιστρέφεται», να αναδεικνύονται οι κίνδυνοι που επωμίζεται ο λαός αλλά και τι θυσίες κάνει, προκειμένου να υλοποιείται ο σχεδιασμός της αστικής τάξης για «αναβάθμιση» στην περιοχή, μέσα από τη μετατροπή της χώρας σε αμερικανοΝΑΤΟική βάση και τις ιμπεριαλιστικές «διευθετήσεις» που μεθοδεύονται με την τουρκική αστική τάξη.

Καρδίτσα
Καρδίτσα
Συζητώντας συνολικότερα για τους σχεδιασμούς μεγάλων ιμπεριαλιστικών κέντρων και περιφερειακών δυνάμεων στην περιοχή και τους κινδύνους που αυτοί εγκυμονούν για την ειρήνη και την ασφάλεια των λαών, τόνισε πως το ΚΚΕ ανοίγει αυτήν τη συζήτηση με το λαό όχι για να εντείνει το κλίμα φόβου που καλλιεργείται ώστε να προωθηθεί, για παράδειγμα, το πλαστό δίλημμα «συνεκμετάλλευση ή σύγκρουση». Αντιθέτως, το ΚΚΕ, όπως ανέφερε, στοχεύει στην προετοιμασία του λαού απέναντι στα επικίνδυνα ενδεχόμενα και την οργάνωση της πάλης του ώστε ο ίδιος να απαιτήσει μαχητικά τον απεγκλωβισμό από τις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες και το κλείσιμο όλων των βάσεων. Τέλος, κάλεσε σε εγρήγορση για την περίπτωση που η κυβέρνηση προχωρήσει τα σχέδια συμμετοχής των Ενόπλων Δυνάμεων στις επεμβάσεις στο εξωτερικό.

Σε Καρδίτσα και Βόλο

Στην εκδήλωση που έγινε τη Δευτέρα, από την ΤΕ Καρδίτσας, μίλησε ο Ελισαίος Βαγενάς, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων. Αφού αναφέρθηκε στη μετατροπή της χώρας σε τεράστιο αμερικανοΝΑΤΟικό πολεμικό ορμητήριο, τόνισε ότι «δεν μπορεί να υπάρξει καμία "εθνική ομοψυχία" με εκείνους που σπρώχνουν τη χώρα στις "μυλόπετρες" των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, θέτοντας σε μεγάλους κινδύνους το λαό μας!». Κατήγγειλε την κυβέρνηση που κλιμακώνει την εμπλοκή στους θανάσιμους σχεδιασμούς, τονίζοντας: «Λένε ψέματα όταν λένε πως η εμπλοκή στα σχέδια των ΗΠΑ μάς βοηθάει "να έχουμε λόγο" στα διεθνή πράγματα. Ο λαός δεν έχει κανένα λόγο και κανένα απολύτως συμφέρον. Συμφέροντα από αυτές τις στρατιωτικές επιχειρήσεις έχει μόνο η αστική τάξη, που διαπραγματεύεται κομμάτι της "λείας", για να αυξήσει τα κέρδη της».


Αντίστοιχα, στην εκδήλωση της ΤΕ Μαγνησίας, ο Νίκος Παπαναστάσης, βουλευτής του Κόμματος και αντισυνταγματάρχης Ειδικών Δυνάμεων ε.α., στάθηκε μεταξύ άλλων στην κατάπτυστη και επικίνδυνη Ελληνοαμερικανική Συμφωνία, τονίζοντας ότι ο «Στρατηγικός Διάλογος» με τις ΗΠΑ ξεκίνησε από τον ΣΥΡΙΖΑ, που «έκανε τη βρώμικη δουλειά». Και πρόσθεσε: «Η ΝΔ, κινούμενη στην ίδια ρότα, όλα αυτά τα κατοχύρωσε με νόμο. Εκανε όμως και κάτι πολύ μα πάρα πολύ επικίνδυνο, που δεν χρειάζεται να είσαι στρατιωτικός για να το αντιληφθείς. Παραχώρησε στους Αμερικανούς όσες βάσεις θέλουν, όπου αυτοί επιλέξουν, μέσα σε εγκαταστάσεις των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων! Δηλαδή, δυνητικά, οι ΗΠΑ μπορούν να ζητήσουν να εγκατασταθούν οπουδήποτε στη χώρα μας. Εν ολίγοις, παραδίνει τις ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις στην υπηρεσία των εγκληματικών σχεδίων του ΝΑΤΟ, υπονομεύοντας την αποστολή τους».

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις

Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι συσκέψεις και περιοδείες για τις εξελίξεις στην περιοχή και τις θέσεις του ΚΚΕ. Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Σήμερα, Τετάρτη:

-- Στις 7 μ.μ., οι ΚΟ Καισαριανής καλούν σε συγκέντρωση στην αίθουσα εκδηλώσεων του δημαρχείου Καισαριανής. Θα μιλήσει η Λουίζα Ράζου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Από τη σύσκεψη στην Τούμπα
Από τη σύσκεψη στην Τούμπα
-- Στις 6.30 μ.μ., οι ΚΟΒ Λόφου και Νέας Ζωής Περιστερίου καλούν σε σύσκεψη στο μεζεδοπωλείο «Παραβάτες» (Αγ. Τριάδας 49). Θα μιλήσει ο Θοδωρής Χιώνης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Στις 7 μ.μ., σε σύσκεψη της ΤΕ Φθιώτιδας, στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου του δήμου Λαμιέων (Λεωνίδου 7), θα μιλήσει ο Κώστας Μπασδέκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Στις 7 μ.μ., στην Κέρκυρα (αίθουσα Εργατικού Κέντρου) θα μιλήσει ο Ελισαίος Βαγενάς.

Την Παρασκευή 14 Φλεβάρη:

-- Στις 7.30 μ.μ., στην Ηλιούπολη (αίθουσα δημαρχείου) θα μιλήσει ο Κύριλλος Παπασταύρου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Στις 6 μ.μ., η ΤΟ Πανεπιστημίων - Ερευνας Αττικής καλεί εργαζόμενους των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων σε εκδήλωση - συζήτηση, στο βιβλιοπωλείο «Σύγχρονη Εποχή» (Μαυροκορδάτου 3, Αθήνα). Θα μιλήσει ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συγκεντρώσεις και συσκέψεις (2022-03-22 00:00:00.0)
Συσκέψεις με θέμα τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο (2022-03-19 00:00:00.0)
Παρουσιάσεις του Καλέσματος της ΚΕ (2021-12-11 00:00:00.0)
Παρουσιάσεις του Καλέσματος αγωνιστικής συμπόρευσης (2021-12-10 00:00:00.0)
Εκδηλώσεις ΚΟ του ΚΚΕ για τα 50 χρόνια από το στρατιωτικό πραξικόπημα (2017-04-25 00:00:00.0)
Εμπλουτίζεται η δραστηριότητα με Θέσεις της ΚΕ (2017-03-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ