Τετάρτη 12 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΠΑΙΔΕΙΑ
Ποιος είναι ο μεγάλος αδερφός;

Ενδιαφέρουσα εκδήλωση της ΠΚΣ με τη βουλευτή του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη

Πολύ μικρό αποδείχτηκε το αμφιθέατρο του Χημείου, που επέλεξε η Πανσπουδαστική Παιδαγωγικών Σχολών για να διοργανώσει εκδήλωση για τον «Big Brother» (Μεγάλο Αδελφό). Ποιος, όμως, είναι ο πραγματικός μεγάλος αδελφός; Κεντρική ομιλήτρια της εκδήλωσης η βουλευτής του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη, που πραγματικά «βομβάρδισε» τους φοιτητές και τις φοιτήτριες των Παιδαγωγικών Τμημάτων με πληροφορίες από αυτές που... δε χαίρουν ιδιαίτερης προβολής.

«Σας μιλάω για τον πραγματικό Μεγάλο Αδερφό», τόνισε επανειλημμένα στην ομιλία της η Λ. Κανέλλη, καθώς αναφερόταν στην τεράστια παραγωγή πυρηνικών και χημικών όπλων, στην «τρομοκρατία», αλλά και τους πραγματικούς τρομοκράτες που στρέφονται κατά των λαών και των δικαιωμάτων τους. «Κόπηκε η ανάσα» του ακροατηρίου, όταν περιέγραψε τις δυνατότητες παρακολούθησης του δορυφορικού συστήματος ΕΣΕΛΟΝ, αλλά και τα σχέδια καταστολής των διαδηλώσεων στο μέλλον με ακτίνες λέιζερ. Μίλησε για τους φασιστικούς νόμους περιστολής στοιχειωδών κοινωνικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων που περνάνε ιδιαίτερα στις ΗΠΑ, κάτω από το δίλημμα «ή τους δέχεστε ή θα σκοτώσουν οι τρομοκράτες» κι εξήγησε ότι μας αφορούν όλους: «Το μέλλον θα είναι ακόμα πιο εφιαλτικό»!

Ολα αυτά συνιστούν τον πραγματικό μεγάλο αδερφό. Οσο για το τηλεσκουπίδι που προβάλλεται στις τηλεοπτικές οθόνες μας, στρώνει το δρόμο για να εθιστεί ο καθένας στη λογική της διαρκούς παρακολούθησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ