Τετάρτη 12 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΠΑΙΔΕΙΑ
Γ` ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
«Αποκαλυπτήρια» παρατάξεων

Σε ρεσιτάλ αντικομμουνισμού επιδόθηκαν οι παρατάξεις ΠΑΣΚ και Παρέμβαση στη Γ` ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής όταν η ΕΣΑΚ ΔΕΕ πρότεινε τη συμμετοχή της ΕΛΜΕ στην προχτεσινή σύσκεψη συνδικαλιστών που κάλεσε το ΠΑΜΕ για την οργάνωση της αντίστασης στην επερχόμενη αντιασφαλιστική επίθεση.

Η πρόταση της ΕΣΑΚ ΔΕΕ απορρίφθηκε από τις παρατάξεις ΠΑΣΚ - ΔΑΚΕ - ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ - ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ, που όπως καταγγέλλει η παράταξη, «χάνοντας την ψυχραιμία τους, αλλά και αποκαλύπτοντας το πραγματικό τους πρόσωπο, χρησιμοποίησαν χαρακτηρισμούς όπως "απαράδεκτη και κατάπτυστη πρόταση"! Επικαλούμενοι μάλιστα λόγους ενότητας, παρέπεμψαν για όλα τα ζητήματα στις αποφάσεις που θα λάβουν οι ξεπουλημένες πλειοψηφίες σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ!», σημειώνει η ΕΣΑΚ ΔΕΕ. «Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ και η ΠΑΣΚ μάλιστα επιδόθηκαν και σ' ένα ρεσιτάλ αντικομμουνισμού, συμπληρώνοντας η μία την άλλη σαν τέλειο ντουέτο. Εφτασαν στο σημείο μάλιστα να μας απειλήσουν "να μην τολμήσουμε να ξαναβάλουμε στο ΔΣ τέτοιο ζήτημα"».

Μετά από αυτά, η ΕΣΑΚ ΔΕΕ, απευθυνόμενη στους εκπαιδευτικούς, σημειώνει ότι «το προκλητικό μένος ενάντια στις συνεπείς ταξικές δυνάμεις, που εκπέμπει όλο το μπλοκ των άλλων παρατάξεων του ΔΣ, έρχεται να επιβεβαιώσει για άλλη μια φορά την ΕΣΑΚ - ΔΕΕ, η οποία από την αρχή αποκάλυψε και κατήγγειλε το στημένο παιχνίδι που παίζεται στην ΟΛΜΕ από το συνδικαλισμό της υποταγής (ΠΑΣΚ από τη μια μεριά και "αριστερό μέτωπο" ΔΑΚΕ - ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ - ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ από την άλλη) σε βάρος των κατακτήσεων και δικαιωμάτων του κλάδου. Ταυτόχρονα αποκαλύπτεται με τον πιο ανάγλυφο τρόπο ότι οι διακηρύξεις περί "ενότητας της αριστεράς" και άλλα παρόμοια που κατά καιρούς εκσφενδονίζονται από τη ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ και την ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ, δεν αποτελούν παρά το άλλοθι για να συγκαλύψουν την υποταγή και τη συμμετοχή τους στο πολύχρονο παζάρι "κάτω από το τραπέζι", που διεξάγεται στο ΔΣ της ΟΛΜΕ».

Η ΕΣΑΚ ΔΕΕ επαναλαμβάνει ότι οι εκπαιδευτικοί δεν έχουν να περιμένουν τίποτα από τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές πλειοψηφίες και καλεί σε ετοιμότητα και δράση. «Η απάντηση στην αντιασφαλιστική κυβερνητική επίθεση θα δοθεί στους δρόμους του αγώνα, με τις ταξικές δυνάμεις, το ΠΑΜΕ στην πρώτη γραμμή και όχι στα οβάλ γραφεία των "κοινωνικών διαλόγων", σύμφωνα με τις αυταπάτες των διαφόρων "αριστερών" και κεντροαριστερών», τονίζει η ΕΣΑΚ ΔΕΕ Γ` ΕΛΜΕ Ανατ. Αττικής.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σημαντική άνοδος των ταξικών δυνάμεων (2013-02-05 00:00:00.0)
Το βάρος στην επιτυχία των γενικών συνελεύσεων (2003-09-20 00:00:00.0)
Συμπεράσματα από το 11ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ (2003-07-12 00:00:00.0)
Διάλογο αντί για αγώνες ζητά η πλειοψηφία (2002-03-21 00:00:00.0)
Καταγγέλλει διγλωσσία από την πλειοψηφία της ΟΛΜΕ (2001-12-20 00:00:00.0)
Απαιτείται συνολική ρήξη με τη μεταρρύθμιση (2000-06-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ