Τετάρτη 12 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ - 8ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΝΕ
Για την ανάπτυξη και την καθοδηγητική δουλιά

Σύντροφοι, συντρόφισσες

Ούτε ένας μήνας δε μας χωρίζει από την πραγματοποίηση του 8ου Συνεδρίου της Οργάνωσής μας, της Κομμουνιστικής Νεολαίας Ελλάδας, του ακούραστου στυλοβάτη της νεολαίας της χώρας μας. Μιας νεολαίας, η οποία αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα όπως την ανεργία, τη μόλυνση του περιβάλλοντος, την παντελή έλλειψη ανθρωπιστικής παιδείας, την πλύση εγκεφάλου που καθημερινά συντελείται μέσω των ΜΜΕ και πολλά άλλα. Η ΚΝΕ σε όλα αυτά τα προβλήματα στήριξε, στηρίζει και είναι σίγουρο ότι θα συνεχίζει να στηρίζει το νεολαιίστικο κίνημα με όλες τις δυνάμεις που διαθέτει.

Μήπως, όμως, σύντροφοι, δεν επαρκεί αυτό; Μήπως, δηλαδή, οι δυνάμεις μας δεν επαρκούν στην αδιάκοπη ρήξη με το κεφάλαιο και όλους αυτούς που στο βωμό του κέρδους θυσιάζουν την καρδιά αυτού του τόπου, τη νεολαία;

Αυτό το πρόβλημα, σύντροφοι, μπορεί και πρέπει να διορθωθεί από τις ρίζες του. Οι οποίες δεν είναι άλλες από τις ΟΒ και τα καθοδηγητικά όργανα. Η δουλιά των οργανώσεων τα τελευταία χρόνια έχει διευρυνθεί και τα «ανοίγματά» μας στη νεολαία έχουν αρχίσει να καρποφορούν. Ομως, σύντροφοι, πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Η αλόγιστη και αβίαστη αποδοχή κάθε νέου φίλου, ο οποίος θέλει να μπει στην Oργάνωση μπορεί να έχει καταστροφικές συνέπειες. Η μόνη ασφαλιστική δικλείδα σε αυτό είναι η πλήρης αποδοχή του καταστατικού μας, το οποίο, κατά την άποψή μου πρέπει να τηρείται στο μέγιστο βαθμό του. Το συνέδριο πρέπει να καθορίσει το βαθμό αυτό. Ετσι ώστε οι ΟΒ να μπορούν να κρίνουν εάν ο ρόλος του κάθε μέλους συμβαδίζει με το ρόλο του Κνίτη και να παίρνουν τα κατάλληλα μέτρα.

Επιπλέον, το συνέδριο πρέπει να αποφασίσει κανόνες μέσα από τους οποίους να καθορίζεται η δουλιά των καθοδηγητικών οργάνων. Στα όργανα αυτά η οργάνωση εμπιστεύτηκε τον έλεγχο για τη σωστή λειτουργία της. Είναι ανεπίτρεπτο, λοιπόν, τα όργανα αυτά να μην παρουσιάζουν μια συνεχή και αδιάκοπη δουλιά, που να βελτιώνει την υπάρχουσα μορφή των ΟΒ. Τα καθοδηγητικά αυτά όργανα πρέπει να έχουν το κατάλληλο ιδεολογικό υπόβαθρο, έτσι ώστε να βοηθάνε πραγματικά. Πρέπει τα καθοδηγητικά όργανα να τροφοδοτούν έγκαιρα τις οργανώσεις με υλικό, έτσι ώστε να βοηθηθούν και οι ίδιες στο έργο τους. Πρέπει το καθοδηγητικό όργανο να προωθεί και να αναλύει τις θέσεις του Κόμματος στον κάθε σύντροφο. Τέλος, θα πρέπει να τονιστεί από το Συνέδριο η αναγκαιότητα για τη δημιουργία μιας Επιτροπής Ελέγχου Καθοδηγητικών Οργάνων, η οποία θα ελέγχει τα όργανα για τη σωστή λειτουργία τους.

Το 8ο Συνέδριο έχει ανοίξει τις πύλες του και μας καλεί για άλλη μια φορά να αγωνιστούμε για την προώθηση των θέσεών μας στο χώρο της νεολαίας.

Ζήτω το 8ο Συνέδριο!


Αγγελάκης Μανόλης
Γραμματέας ΟΒ Σητείας


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ