Σάββατο 22 Φλεβάρη 2020 - Κυριακή 23 Φλεβάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑ ΠΟΥ ΜΥΡΙΖΟΥΝ ΜΠΑΡΟΥΤΙ
«Κάθε μέρα στο ίδιο ΝΑΤΟικό τραπέζι»

Μέσα σε ένα τέτοιο πλαίσιο, και με τις συνεχείς τουρκικές υπερπτήσεις στο Αιγαίο να «υπενθυμίζουν» τις πάγιες διεκδικήσεις της τουρκικής αστικής τάξης, ολοκληρώθηκε την Πέμπτη στην Αθήνα άλλος ένας γύρος για τα περιλάλητα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) που «τρέχουν» με «παρότρυνση» ΗΠΑ - ΝΑΤΟ προς επιτάχυνση των «διευθετήσεων» για να διασφαλιστεί η ΝΑΤΟική συνοχή στην περιοχή.

Αλλωστε, αποκαλυπτικός, για μια ακόμα φορά, για το πώς η εμπλοκή στα σχέδια ΗΠΑ - ΝΑΤΟ δίνει «αέρα» στα πανιά της τουρκικής επιθετικότητας, ήταν ο γγ της λυκοσυμμαχίας, Γενς Στόλτενμπεργκ. Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου στο πλαίσιο της Διάσκεψης για την Ασφάλεια στο Μόναχο για το «αν οι εντάσεις μεταξύ Ελλάδας - Τουρκίας είναι παράγοντας αποσταθεροποίησης του ΝΑΤΟ», σημείωσε:

«Εκτιμούμε πολύ και τις δύο ως συμμάχους. Συνεισφέρουν στο ΝΑΤΟ με πολλούς, διαφορετικούς τρόπους, με θαλάσσιες ικανότητες, με τους στρατούς τους, και οι δύο χώρες είναι σημαντικές. Κάθονται γύρω από το ίδιο τραπέζι κάθε μέρα στο ΝΑΤΟ και παίρνουμε αποφάσεις για επιτάχυνση του αγώνα κατά της τρομοκρατίας ή τη βελτίωση της κυβερνοάμυνάς μας ή τη διακήρυξη του Διαστήματος ως νέου επιχειρησιακού τομέα. Ελλάδα και Τουρκία παρέχουν υπηρεσίες μαζί στο ΝΑΤΟ κάθε μέρα. Οντως υπάρχουν μερικές διαφορές μεταξύ τους, που δεν είναι εύκολο να επιλυθούν, όμως αυτές οι διαφορές δεν έκαναν αδύνατο για το ΝΑΤΟ να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του, ή Ελλάδα και Τουρκία να εργάζονται μαζί στο ΝΑΤΟ», φέρνοντας ως παράδειγμα τη ΝΑΤΟική αρμάδα στο Αιγαίο με πρόσχημα το Προσφυγικό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ