Σάββατο 22 Φλεβάρη 2020 - Κυριακή 23 Φλεβάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Για τα 77χρονα της ΕΠΟΝ

Εκδηλώσεις για την επέτειο ίδρυσης της ΕΠΟΝ (23/2/1943) διοργανώνονται σε όλη τη χώρα από Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ και Παραρτήματα της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ. Πιο συγκεκριμένα:

Το Σάββατο 22 Φλεβάρη:

-- Ζωγράφου: Στις 11 π.μ., εκδήλωση προς τιμήν της 17χρονης ηρωίδας μαθήτριας Παναγιώτας Σταθοπούλου, στο μνήμα της στο Νεκροταφείο Ζωγράφου. Και στις 6.30 μ.μ., παράσταση «Τα κόκκινα τετράδια», στο Θέατρο Νέου Κόσμου (Αντισθένους και Θαρύππου, Αθήνα), η οποία ζωντανεύει την αληθινή ιστορία της Βάσως Στροφύλλα - Γεωργούλη.

-- Χαλάνδρι: Εκδήλωση στις 5.30 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του δήμου Χαλανδρίου (οδός Παπάγου 7Α).

-- Παγκράτι - Γούβα: Εκδήλωση στις 6.30 μ.μ. στο καφενείο «Ανδρέας Τρέλλης» (Πυργοτέλους 1 & Κοροίβου 2).

-- Καβάλα: Εκδήλωση στις 7 μ.μ. στο Δημοτικό Ωδείο (αίθουσα Παπαϊωάννου).

Την Κυριακή 23 Φλεβάρη:

-- Καισαριανή: Εκδήλωση στις 11 π.μ. στο μουσείο ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης Δήμου Καισαριανής.

-- Πετρούπολη: Εκδήλωση - αφιέρωμα, στις 7 μ.μ., στο Β' Δημοτικό Σχολείο Πετρούπολης. Θα μιλήσει η Αγγελική Κυριαζή, μέλος του ΤΣ Δυτικών Συνοικιών της ΚΝΕ. Θα ακολουθήσει μουσικοθεατρικό δρώμενο από μαθητές, βασισμένο στο βιβλίο «Παιδιά της Αθήνας» του Δημήτρη Ραβάνη - Ρεντή.

-- Αγιοι Ανάργυροι - Καματερό: Εκδήλωση στις 11 π.μ. στο Α' ΚΑΠΗ Αγίων Αναργύρων (Ν. Πλαστήρα 101, δίπλα στη ΔΕΗ).

-- Μαρούσι: Εκδήλωση στις 10.30 π.μ. στο δημαρχείο.

-- Βύρωνας: «ΕΠΟΝίτικο γλέντι» στη 1 μ.μ. στα γραφεία του Παραρτήματος της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ (Κορυτσάς 2 και Κωνσταντιλιέρη).

-- Αμφισσα: Εκδήλωση στις 7 μ.μ. στην αίθουσα του δήμου (πλατεία Κεχαγιά).

-- Πατήσια: Εκδήλωση στις 6 μ.μ. στο Στέκι Εργαζομένων και Νεολαίας (Πατησίων 252, Κολιάτσου).

Αγρίνιο: Εκδηλώσεις Σάββατο 22 και Κυριακή 23 Φλεβάρη, στη Δημοτική Αγορά Αγρινίου (πρώην Λαχαναγορά): Το Σάββατο, 5 μ.μ. - 8 μ.μ., και την Κυριακή, 11 π.μ. - 1 μ.μ. και 5 μ.μ. - 8 μ.μ., παρουσίαση έκθεσης αφιερωμένης στην ΕΠΟΝ. Την Κυριακή στις 6.30 μ.μ. θα γίνει η κεντρική ομιλία της εκδήλωσης, από τον Γιώργο Κατημερτζή, πρόεδρο του ΔΣ της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, και θα προβληθεί βίντεο.

Μαγνησία: Το Σάββατο 22 Φλεβάρη, στις 11 π.μ., κατάθεση στεφάνου από ΚΚΕ, ΚΝΕ και ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ στο μνημείο της ΕΠΟΝ (Καραμπατζάκη και Λ. Ειρήνης). Θα ακολουθήσει ιστορικός περίπατος στη Ν. Ιωνία. Την Πέμπτη 27 Φλεβάρη, στις 7 μ.μ., στο Πανεπιστήμιο (κτίριο Παπαστράτου), αφιέρωμα στη δράση της Οργάνωσης Μαγνησίας της ΕΠΟΝ.

Αλλες δραστηριότητες

Το Παράρτημα Πάτρας της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ καλεί σε συνεστίαση στο κέντρο «ΑΠΕΡΙΤΟ» (Ραδινού 6), την Κυριακή 23 Φλεβάρη στη 1.30 μ.μ.

Το Παράρτημα Γαλατσίου της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ καλεί το Σάββατο 22 Φλεβάρη στις 6.30 μ.μ. στα εγκαίνια των νέων γραφείων του (Αρτέμιδος 8), όπου θα κόψει την πίτα του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ