Σάββατο 22 Φλεβάρη 2020 - Κυριακή 23 Φλεβάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ - ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ - ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ
Συλλαλητήρια την Πέμπτη, μέρα ψήφισης του νομοσχεδίου

Στις 6.30 μ.μ. στα Προπύλαια το συλλαλητήριο στην Αθήνα - Στις 7 μ.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη

Σε συλλαλητήρια την Πέμπτη 27/2 σε όλη τη χώρα ενάντια στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο Βρούτση - Κατρούγκαλου, για αποκλειστικά δημόσια και καθολική Κοινωνική Ασφάλιση, προχωρούν Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και Συνδικάτα.

Στην Αθήνα το συλλαλητήριο θα γίνει στις 6.30 μ.μ., στα Προπύλαια.

Στη Θεσσαλονίκη η κινητοποίηση θα γίνει στις 7 μ.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου.

«Η μεγάλη επιτυχία της απεργίας στις 18/2 και οι μαζικές απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα επιβεβαίωσαν ότι η κυβέρνηση της ΝΔ δεν έχει την αποδοχή και τη νομιμοποίηση των εργαζομένων όπως και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, των συνταξιούχων, της νεολαίας, για την ψήφιση του νέου αντιασφαλιστικού οδοστρωτήρα», σημειώνει το ΠΑΜΕ στο σχετικό κάλεσμά του.

«Οι εργαζόμενοι δεν θα μείνουμε με τα χέρια σταυρωμένα!», διαμηνύει το ΠΑΜΕ και απευθύνει κάλεσμα στους εργαζόμενους: «Παραμερίζουμε την ηγεσία της ΓΣΕΕ, που αντί να υπερασπίζεται τα εργατικά συμφέροντα οργανώνει συνέδριο - παρωδία με εισαγγελείς και ΜΑΤ, έχοντας ανταλλάξει τον ενταφιασμό της δημόσιας Κοινωνικής Ασφάλισης με τη συνδικαλιστική της επιβίωση. Μια ηγεσία που όλοι οι κλάδοι που αγωνίζονται αυτή την περίοδο, στη ΛΑΡΚΟ, στα λιμάνια, στον ΟΤΕ, στις αστικές συγκοινωνίες, την είχαν απέναντι, μαζί με τους εργοδότες και την κυβέρνηση.

Οργανώνουμε τον αγώνα με όλες τις μορφές, με κινητοποιήσεις, με παραστάσεις διαμαρτυρίας, με συλλαλητήρια, με στάσεις εργασίας».

Το ΠΑΜΕ διεκδικεί: Κοινωνική Ασφάλιση για όλους, δημόσια, υποχρεωτική. Υγεία - Πρόνοια αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν. Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών μνημονιακών νόμων. Κατάργηση της αύξησης των ορίων ηλικίας στα 67 έτη. Ορια ηλικίας στα 60 για τους άνδρες, στα 55 για τις γυναίκες, 5 χρόνια λιγότερα για τα ΒΑΕ. Επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης. Κατώτερη σύνταξη στο 80% του μισθού. Καμία σύνταξη κάτω από 600 ευρώ. Πλήρης κρατική εγγύηση όλων των συντάξεων.

Συγκεντρώσεις - πικετοφορίες το Σάββατο

Σωματεία και φορείς της Αττικής διοργανώνουν επίσης συγκεντρώσεις - πικετοφορίες για το Ασφαλιστικό, το Σάββατο 22/2 στους εξής δήμους: Αθήνα, 11 π.μ., πλατεία Μοναστηρακίου. Γέρακας, 11 π.μ., κεντρική πλατεία. Καλλιθέα, 11.30 π.μ., πλατεία Δαβάκη. Λαύριο, 11 π.μ., Αγαλμα Μεταλλωρύχου. Νέα Ιωνία, 11 π.μ., πλατεία Σημηριώτη. Νίκαια, 11 π.μ., πλατεία Κουμπάκη. Περιστέρι, 11 π.μ., πλατεία Δημαρχείου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ