Τετάρτη 4 Μάρτη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΙΓΙΝΑ
Τα σοβαρά προβλήματα του νησιού ανέδειξε περιοδεία του ΚΚΕ

Από την επίσκεψη στην Πυροσβεστική Υπηρεσία
Από την επίσκεψη στην Πυροσβεστική Υπηρεσία
Περιοδεία πραγματοποίησε την Παρασκευή 28/2 στην Αίγινα κλιμάκιο της ΚΟ Αίγινας του ΚΚΕ με επικεφαλής την Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ του Κόμματος και βουλευτή Β' Πειραιά. Στο κλιμάκιο συμμετείχε και ο Παναγιώτης Ηλίας, δημοτικός σύμβουλος Αίγινας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Πρώτος σταθμός της περιοδείας ήταν η Πυροσβεστική Υπηρεσία, όπου διαπιστώθηκαν τα διαχρονικά προβλήματα των ελλείψεων και της υποχρηματοδότησης, παρά την εναλλαγή κυβερνήσεων. Οπως μεταφέρθηκε στην βουλευτή του Κόμματος, μόλις 24 από τους 51 πυροσβέστες είναι μόνιμοι ενώ οι υπόλοιποι είναι 5ετείς, ένα δυναμικό πολύ μικρό για να καλύψει την Αίγινα των 20.000 περίπου μόνιμων κατοίκων, το Αγκίστρι και τις τριγύρω βραχονησίδες με πλούσια βλάστηση και είδη υπό προστασία (Μονή και Λαλούσες). Επιπρόσθετα, ο στόλος είναι γερασμένος (20 ετών τουλάχιστον), χωρίς καμία ασφάλεια για τα πληρώματα, ειδικά σε έκτακτες καταστάσεις, ενώ τα οχήματα για τη συντήρησή τους πρέπει να πηγαίνουν στον Πειραιά, με μεγάλες καθυστερήσεις. Είναι επίσης χαρακτηριστικό ότι οι πυροσβέστες βάζουν το χέρι στην τσέπη ακόμα και για στοιχειώδη μέτρα υγιεινής, ενώ για αναλώσιμα υλικά (φαξ, λάστιχα οχημάτων κ.λπ.) εναπόκεινται στην καλή πίστη των χορηγιών.

Πλούσια συζήτηση έγινε με την Διαμάντω Μανωλάκου για το ποιος ευθύνεται για αυτήν την κατάσταση. Η βουλευτής του ΚΚΕ τόνισε μεταξύ άλλων ότι την ίδια στιγμή που επικρατεί αυτό το χάλι, 4 δισ. ευρώ δίνονται κάθε χρόνο από τον προϋπολογισμό σε ΝΑΤΟικές δαπάνες, για τη συμμετοχή της χώρας μας στα επικίνδυνα ιμπεριαλιστικά σχέδια.

Ακολούθησε επίσκεψη στο Κέντρο Υγείας του νησιού, όπου έγινε συζήτηση γύρω από τις εξελίξεις με τον νέο κορονοϊό, τις επισημάνσεις που κάνει το ΚΚΕ για την ανάγκη ενίσχυσης της προστασίας, μέτρων πρόληψης, προσλήψεων γιατρών και νοσηλευτών. Αναφέρθηκαν οι ελλείψεις του ΚΥ σε ιατρικό - νοσηλευτικό προσωπικό αλλά και σε υλικοτεχνική υποδομή, αφού πρόσφατα έγινε κινητοποίηση μαζικών φορέων της Αίγινας για μόνιμη πρόσληψη παιδιάτρου, καρδιολόγου και οδηγών ασθενοφόρου. Η Διαμάντω Μανωλάκου σημείωσε ότι το ΚΚΕ θα πιέσει με όλους τους τρόπους που μπορεί για να ικανοποιηθεί το δίκαιο αυτό αίτημα.

H περιοδεία έκλεισε με συνάντηση με τον Αγροτικό Σύλλογο του νησιού. Εκεί, οι παρευρισκόμενοι αγρότες και κτηνοτρόφοι εξέφρασαν τα δίκαια αιτήματά τους στην βουλευτή του ΚΚΕ για εμπλουτισμό του υδροφόρου ορίζοντα, για τα αναγκαία ανασχετικά φράγματα, αλλά και για την εποπτεία της ονομασίας «ΠΟΠ».

Σε όλες τις συναντήσεις εκφράστηκε η αγωνία των εργαζομένων γύρω από τις γεωπολιτικές εξελίξεις, την τουρκική επιθετικότητα, την αξιοποίηση του Προσφυγικού στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, με την Διαμάντω Μανωλάκου να στέκεται στην ανάγκη λαϊκής επαγρύπνησης και κινητοποίησης. Το στέλεχος του Κόμματος κάλεσε σε ένταση της πάλης μέσα από τα σωματεία ενάντια στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και την αντιλαϊκή πολιτική, διεκδίκησης για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ