Τετάρτη 4 Μάρτη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟΥ»
Πανεξόρμηση στις 7 - 8 Μάρτη με το ντοκιμαντέρ για τα 100χρονα του ΚΚΕ

Εγκαινιάζεται η 4μηνη καμπάνια για την αύξηση της κυκλοφορίας της εφημερίδας μας

Με το ντοκιμαντέρ «Ο Δρόμος μας», για τα 100χρονα του ΚΚΕ, θα κυκλοφορήσει ο επόμενος «Ριζοσπάστης του Σαββατοκύριακου»
Με το ντοκιμαντέρ «Ο Δρόμος μας», για τα 100χρονα του ΚΚΕ, θα κυκλοφορήσει ο επόμενος «Ριζοσπάστης του Σαββατοκύριακου»
Με τη μεγάλη πανεξόρμηση με τον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου» 7 - 8 Μάρτη ξεκινάει η 4μηνη καμπάνια για την αύξηση της διακίνησης της εφημερίδας μας από τις Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ. Μια πρωτοβουλία που στόχο έχει με πολύμορφη δραστηριότητα να αναπτυχθεί ακόμα περισσότερο η η αξιοποίηση του «Ριζοσπάστη», να κερδηθούν νέοι αναγνώστες από τους χώρους δουλειάς και τις εργατογειτονιές.

Οι Οργανώσεις βάζουν από τώρα φιλόδοξους στόχους, ξεχωρίζοντας τον πρώτο μεγάλο σταθμό της πανεξόρμησης.

Το συγκεκριμένο φύλλο άλλωστε θα κυκλοφορήσει με το dvd του ντοκιμαντέρ της ΚΕ του ΚΚΕ για τα 100 χρόνια του Κόμματος, «Ο Δρόμος μας». Στο ίδιο φύλλο θα υπάρχει πολυσέλιδο αφιέρωμα στην 8η Μάρτη.

Φιλόδοξα πλάνα διακίνησης από τις Οργανώσεις του ΚΚΕ

Σε δηλώσεις τους στον «Ριζοσπάστη», στελέχη του Κόμματος σημειώνουν ότι η προετοιμασία της πανεξόρμησης μπαίνει στην τελική ευθεία. Ο Κώστας Χατζηδαμιανός, μέλος της ΕΠ Δυτικής Μακεδονίας και Γραμματέας της ΤΕ Ενεργειακού Κέντρου, μεταφέρει την αισιοδοξία των Οργανώσεων: «Στα όργανα και στις ΚΟΒ έχουν μπει, έπειτα από συζήτηση, αυξημένα πλάνα διακίνησης του "Ριζοσπάστη" και έχει ξεκινήσει ο σχεδιασμός της δουλειάς μας. Ειδικά στους χώρους της ΔΕΗ ΑΕ η πανεξόρμηση αντιμετωπίζεται από τα μέλη και τους φίλους του Κόμματος ως συνέχεια της παρέμβασής μας όλο το προηγούμενο διάστημα. Ερχεται να "κουμπώσει" με το μαζικό πολιτικό άνοιγμα που πραγματοποίησαν οι ΚΟΒ σε ΑΗΣ και ορυχεία της ΔΕΗ για την προβολή της πολιτικής πρότασης του ΚΚΕ και των θέσεών του απέναντι στο σχέδιο της κυβέρνησης της ΝΔ για την "απολιγνιτοποίηση". Η επιτυχία της πανεξόρμησης, με τον "Ριζοσπάστη" να μπαίνει σε ακόμα περισσότερα σπίτια, φτάνοντας σε νέους εργαζόμενους, μπορεί να αποτελέσει εφαλτήριο για παραπέρα συνέχιση της δουλειάς μας στην οργάνωση του αγώνα. Εχει ξεκινήσει η προπαγάνδα της σαββατοκυριακάτικης έκδοσης στους σταθμούς και στα ορυχεία με αφίσα, και στη μάχη της πανεξόρμησης επιδιώκουμε να εντάξουμε και οπαδούς του Κόμματος που εργάζονται στη ΔΕΗ ΑΕ, οι οποίοι θα χρεωθούν φύλλα για να διακινήσουν και σε άλλους εργαζόμενους. Αντίστοιχο σχεδιασμό έχουν και οι εδαφικές Οργανώσεις που γειτνιάζουν γύρω από τη ΔΕΗ και στα λεγόμενα "ενεργειακά χωριά", και προετοιμάζουν μαζικό άνοιγμα στο λαό της περιοχής, ο οποίος θα πληγεί από τις αρνητικές επιπτώσεις που θα έχει ο σχεδιασμός της "απολιγνιτοποίησης".

Για την προετοιμασία της πανεξόρμησης στη Θεσσαλία μίλησε στον «Ριζοσπάστη» ο Αλέξης Ζορμπάς, μέλος της ΕΠ της ΚΟ Θεσσαλίας: «Από τη μέχρι τώρα συζήτηση στα καθοδηγητικά όργανα και στις ΚΟΒ υπάρχει θετικό κλίμα, αισιοδοξία και μαχητικό πνεύμα, που αναδεικνύουν τη δυνατότητα για αυξημένη διακίνηση με τον "Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου", αντίστοιχη με αυτή των Θέσεων για το 20ό Συνέδριο. Σε κάθε Τομεακή Οργάνωση και σε κάθε ΚΟΒ έχουν καθοριστεί συγκεκριμένα πλάνα, που σε κάποιες περιπτώσεις μετά τη συζήτηση ανέβηκαν, υπάρχει άμιλλα μεταξύ των οργανώσεων και των συντρόφων που δώσουν τους περισσότερους "Ριζοσπάστες".

Αυτές τις μέρες βρισκόμαστε στη φάση όπου μπαίνει συγκεκριμένο σχέδιο και καταμερισμός στις ΚΟΒ, με χαρτί και μολύβι, για το πού θα φτάσουμε με το φύλλο, σε γειτονιές και χώρους δουλειάς. Γίνεται συζήτηση με όλα τα κομματικά μέλη και τους κοντινούς οπαδούς, ώστε να περάσουν το πρωί του Σαββάτου από τα γραφεία για να χρεωθούν τα φύλλα και με τις εξορμήσεις που σχεδιάζουν οι Οργανώσεις, να φτάσει ο Ριζοσπάστης σε χιλιάδες εργαζόμενους, αγρότες, αυτοαπασχολούμενους, νέους, μέσα στις πόλεις αλλά και στα χωριά της περιοχής, με στόχο την εξάντληση του φύλλου. Ακόμα, ειδικό σχέδιο μπαίνει από τις κλαδικές Οργανώσεις, ώστε μετά τη διακίνηση στις γειτονιές από κοινού με τις εδαφικές Οργανώσεις, να φτάσει τη Δευτέρα ο "Ριζοσπάστης" μέσα στους χώρους δουλειάς, στα χέρια εκατοντάδων εργαζομένων. Εχουν καθοριστεί έτσι χώροι από τους κλάδους των Τροφίμων, των Οικοδόμων, του Μετάλλου, των ΟΤΑ, της Υγείας, όπου θα γίνουν μαζικές εξορμήσεις. Αντίστοιχη δουλειά γίνεται για να φτάσει το φύλλο του Σαββατοκύριακου σε εργαζόμενες γυναίκες, αξιοποιώντας το πολυσέλιδο αφιέρωμα που θα υπάρχει για την 8η Μάρτη. Τέλος, σημαντική είναι η προσπάθεια των Οργανώσεων της ΚΝΕ, στο πλευρό της ΚΟ, να φτάσει η εφημερίδα μαζί με το DVD του ντοκιμαντέρ της ΚΕ του ΚΚΕ για τα 100 χρόνια του Κόμματος σε εκατοντάδες νέους εργάτες, άνεργους, σπουδαστές στην κατάρτιση, μαθητές και φοιτητές των εργατικών - λαϊκών οικογενειών».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να φτάσουμε σε περισσότερους, προβάλλοντας την ανωτερότητα του σοσιαλισμού (2021-12-17 00:00:00.0)
Ολες οι δυνάμεις στη μάχη της πλατιάς διακίνησής της σε όλη τη χώρα (2021-07-13 00:00:00.0)
Με τον «Ριζοσπάστη» στο χέρι σε χιλιάδες χώρους δουλειάς και γειτονιές (2021-02-06 00:00:00.0)
Σε κάθε γωνιά της Αττικής με την εφημερίδα στο χέρι (2021-02-02 00:00:00.0)
Πλατύ μαχητικό άνοιγμα με μεγάλη ανταπόκριση (2016-12-20 00:00:00.0)
Εντυπωσιακό ξεκίνημα στην πανεξόρμηση του «Ρ» (2001-01-25 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ