Πέμπτη 25 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Εντυπωσιακό ξεκίνημα στην πανεξόρμηση του «Ρ»

Περισσότερα από 7.000 φύλλα «Ρ» διακινήθηκαν στη Θεσσαλονίκη, μόνο την Κυριακή, ενώ η πανεξόρμηση της Οργάνωσης συνεχίζεται μέχρι και το τέλος της εβδομάδας, προκειμένου οι αποφάσεις του 16ου Συνεδρίου του Κόμματος να φτάσουν σε όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο. Η επιτυχία της πανεξόρμησης με τον «Κυριακάτικο Ριζοσπάστη» για την Κομματική Οργάνωση Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ είχε διπλή σημασία. Πέρα από το πρώτο άμεσο καθήκον της διάδοσης των ντοκουμέντων του Συνεδρίου, οι κομμουνιστές της Θεσσαλονίκης απέδειξαν, με το πλατύ άνοιγμα στους εργαζόμενους, στους αγρότες, στη νεολαία και κάθε πολίτη, πως η αύξηση της κυκλοφορίας του «Ρ», σε σταθερή καθημερινή και κυριακάτικη βάση, είναι στόχος ρεαλιστικός και επιτεύξιμος.

Μέσα από τις εξορμήσεις των ΚΟΒ, διακινήθηκαν 5.500 φύλλα, ενώ αυξημένη σε σχέση με τις άλλες Κυριακές ήταν και η κίνηση στα περίπτερα.

Πρωτοπόρες Αχτιδικές Οργανώσεις στη διακίνηση, με βάση τους στόχους και τα πλάνα που είχαν καθοριστεί μέσα από τις συνελεύσεις που προηγήθηκαν, αναδείχτηκαν: Αχτίδα Υγείας με 158%, Περιαστική με 115%, Ανατολικής Υπαίθρου με 100%, Εργατική με 100%, και μια σειρά άλλες οργανώσεις, που κατ' ελάχιστο δεν έπιασαν τα αριθμητικά τους πλάνα.

«Στόχος των οργανώσεων ήταν να ξαναπάμε με τις αποφάσεις του Συνεδρίου, σε όσους προσεγγίσαμε με την πανεξόρμηση για τις Θέσεις. Και αυτό φαίνεται πως επιτεύχθηκε. Στοιχείο ενθαρρυντικό αποτελεί το γεγονός πως πήρε μέρος στην πανεξόρμηση πολύ μεγάλο μέρος του κομματικού δυναμικού, καθώς και οπαδοί και φίλοι», αναφέρει ο Ζ. Λυμπερίδης, μέλος του Γραφείου της ΚΟΘ. Και περιγράφοντας τις μορφές που επιστρατεύτηκαν, πέρα από τη δουλιά σπίτι το σπίτι, σημειώνει: «Εγινε προσπάθεια, πέρα από τον καταγεγραμμένο κύκλο επιρροής, να γίνει άνοιγμα και σε χώρους δουλιάς. Εγιναν εξορμήσεις στην ύπαιθρο, σε καφενεία, στις πλατείες, όπου οι σύντροφοι μαζικά, με τραπεζάκια και ντουντούκες, με εκδηλώσεις πανηγυρικού χαρακτήρα στα γραφεία των ΚΟΒ, συνέβαλαν στην επιτυχία της πανεξόρμησης. Και, παράλληλα, διαπιστώθηκε πως η ΚΟΘ έχει τη δυνατότητα να συμβάλει καθοριστικά στην αύξηση της κυκλοφορίας του "Ριζοσπάστη"».

Ενδεικτικό στοιχείο της απήχησης στους εργαζόμενους αποτελεί η εμπειρία της Αχτίδας Υγείας, που πραγματοποίησε εξόρμηση στα νοσοκομεία που εφημέρευαν. Μόνο σε μια πτέρυγα του «Ιπποκράτειου» νοσοκομείου, διακινήθηκαν 40 φύλλα του «Ρ».

Οι κλαδικές Οργανώσεις συνεχίζουν καθημερινά την εξόρμηση στους χώρους δουλιάς. Και η ΚΝΕ, με την ίδια ορμή που συμμετείχε στην εξόρμηση της Κυριακής, στη διάρκεια της οποίας έφερε το «Ριζοσπάστη» στα χέρια φοιτητών και σπουδαστών μέσα από τη σχεδιασμένη διακίνηση στις σπουδαστικές και φοιτητικές εστίες, στα στέκια νεολαίας.

«Οι σύντροφοι κατανόησαν τη βαρύτητα του εγχειρήματος και παρά το γεγονός ότι διανύουν εξεταστική περίοδο, συμμετείχαν μαζικά στην εξόρμηση», αναφέρει η Χαρούλα Παπαϊωάννου, μέλος του Γραφείου Σπουδάζουσας Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ. Από τη Δευτέρα, τα μέλη της ΚΝΕ συνεχίζουν την προσπάθεια μέσα στα Πανεπιστήμια, απευθυνόμενοι σε φοιτητές και μέλη ΔΕΠ. «Υπάρχουν φίλοι, συμφοιτητές, συναγωνιστές, που ακόμη δε βρήκαμε και πρέπει να φτάσουμε σε όλους αυτούς και ακόμη περισσότερους», σημειώνει και σχολιάζοντας το θετικό αποτέλεσμα προσθέτει: «Ερχεται ως αποτέλεσμα της δουλιάς υποδομής που έγινε προσυνεδριακά. Και τώρα φάνηκε ίσως ακόμη περισσότερο η διάθεση φοιτητών, σπουδαστών, καθηγητών και εργαζομένων να μάθουν τι έγινε στο συνέδριο, τι αποφασίστηκε. Να ενημερωθούν αναλυτικότερα για το βασικό στόχο του Κόμματος, τη συγκρότηση του Μετώπου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ