Πέμπτη 25 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ
Καταγγέλλει και δραστηριοποιείται εναντίον του εγκλήματος

Σε ομόφωνη απόφαση της προσωρινής Γραμματείας της Αντιπολεμικής Κίνησης Πολιτών Αγίου Δημητρίου διαπιστώνεται «η ακόμα πιο φρικιαστική φάση ενός εγκλήματος, που διαπράχτηκε σε βάρος των λαών της περιοχής, παράλληλα με μια ανυπέρβλητη υποκρισία και ένα ανείπωτο είδος κυνισμού από τις πολιτικές ηγεσίες των χωρών της Δύσης, που πρωτοστάτησαν σε αυτό το έγκλημα».

«Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών του δήμου μας, αλλά και του ελληνικού λαού - συνεχίζει - που καταδίκασε την εισβολή των αμερικανοΝΑΤΟικών δυνάμεων στις χώρες της Βαλκανικής, δικαιώθηκε με τον πιο οδυνηρό τρόπο».

Αναφορικά με την «ανθρωπιστική παρέμβαση» των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, υπογραμμίζεται πως «δεν έκρυβε μόνο τα κομματιασμένα πτώματα του άμαχου πληθυσμού, τις υλικές καταστροφές, αλλά και τον τρόμο του πυρηνικού ολέθρου, που δε γνωρίζει γεωγραφικά όρια».

«Με αίσθημα ευθύνης και στοιχειώδους αξιοπρέπειας - υπογραμμίζεται - και με την πεποίθηση ότι ανταποκρινόμαστε στη θέληση και τη διάθεση του λαού του δήμου μας, εκφράζουμε τον απόλυτο αποτροπιασμό μας για όλους όσοι ευθύνονται για το νέο αυτό διαρκές έγκλημα. Ενώνουμε τη φωνή μας με τους επιστήμονες, τους ανθρώπους της τέχνης, τη νεολαία, τους απλούς πολίτες, τις μανάδες των αδικοχαμένων παιδιών, ενάντια στον πόλεμο και σε όλους όσοι συνέπραξαν και συμπράττουν σ' αυτό το συνεχιζόμενο έγκλημα».

Η Γραμματεία ζητά από την ελληνική κυβέρνηση να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την επιστροφή των Ελλήνων στρατιωτών και φοιτητών από τη Γιουγκοσλαβία, να αγωνιστεί για τη διακοπή νέων πολεμικών γύρων και συγκρούσεων, που σχεδιάζονται για την αλλαγή συνόρων στη Βαλκανική, και να μη συμμετάσχει σε αυτούς, να καταστραφούν τα πάσης φύσεως πυρηνικά όπλα και να απομακρυνθούν οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις από τα Βαλκάνια, να δημιουργηθεί διακομματική επιτροπή για την εξέταση των συνεπειών και την ανάδειξη των πολιτικών ευθυνών, να απαιτήσει από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης και παραπομπή των ενόχων.

Η Γραμματεία αποφάσισε ακόμα να καλέσει τους 9 δήμους της Νοτιοανατολικής Αττικής να συμπαραταχτούν κατά των ΝΑΤΟικών ιμπεριαλιστών, να πραγματοποιήσει συγκέντρωση του λαού του δήμου για ενημέρωση, να αποταθεί στην Επιτροπή Τοπικής Αυτοδιοίκησης της ΕΕ και να ζητήσει να παρέμβει και να καταγγείλει το έγκλημα. Ακόμη, να καλέσει το λαό του δήμου να συμμετέχει στις κινητοποιήσεις του φιλειρηνικού κινήματος και όποιου άλλου φορέα, να πραγματοποιήσει συγκέντρωση των μητέρων ενάντια στην αποστολή των παιδιών τους εκτός συνόρων και να πραγματοποιήσει συνάντηση με τους αρμόδιους υπουργούς, στους οποίους θα επιδώσει την παραπάνω απόφασή της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ