Πέμπτη 25 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΖΟΡΑΝ ΑΝΤΖΕΛΚΟΒΙΤΣ
Εγκάρδιες ευχαριστίες για την αμέριστη υποστήριξη και αλληλεγγύη

Από τη συνάντηση της αντιπροσωπείας του Κόμματος με τον Ζόραν Αντζέλκοβιτς, ΓΓ του Σοσιαλιστικού Κόμματος Σερβίας
Από τη συνάντηση της αντιπροσωπείας του Κόμματος με τον Ζόραν Αντζέλκοβιτς, ΓΓ του Σοσιαλιστικού Κόμματος Σερβίας
Μετά τη συνάντηση με την αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, ο Γενικός Γραμματέας του Σοσιαλιστικού Κόμματος Σερβίας, Ζόραν Αντζέλκοβιτς έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είχα την ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση να πραγματοποιήσω ανταλλαγή απόψεων με τους φιλοξενούμενους εκπροσώπους του ΚΚΕ. Οπως ήδη γνωρίζετε, εμείς έχουμε μια συνεχή συνεργασία κι αυτό αποτελεί συνέχεια της συνεργασίας, η οποία ήδη υπάρχει προ πολλού.

Αντικείμενο των συζητήσεων ήταν φυσικά η επίκαιρη κατάσταση στη Γιουγκοσλαβία σήμερα, η κατάσταση στο Κοσσυφοπέδιο, οι βομβαρδισμοί κατά της χώρας μας, οι οποίοι προηγήθηκαν και πολλά άλλα επίκαιρα θέματα.

Επωφεληθήκαμε της ευκαιρίας να εκφράσουμε εγκάρδιες ευχαριστίες προς τους φιλοξενούμενούς μας για την αμέριστη υποστήριξη κι αλληλεγγύη, την οποία έδειξαν οι ίδιοι και ο ελληνικός λαός προς τη χώρα μας κατά τη διάρκεια των επιθέσεων και των φρικιαστικών επιπτώσεων οι οποίες επακολούθησαν και θα επακολουθήσουν. Οπως ήδη γνωρίζετε, οι βομβαρδισμοί άφησαν σοβαρές επιπτώσεις, οι οποίες εκδηλώνονται όχι μόνο σήμερα κι όχι μόνο στο χώρο μας, αλλά και σε έναν ευρύτερο χώρο. Επιπτώσεις όπως είναι για παράδειγμα το απεμπλουτισμένο ουράνιο, το οποίο διαρκεί και ενεργεί και θα ενεργεί για εκατοντάδες ακόμα χρόνια.

Φυσικά ένα από τα θέματα της συζήτησης αποτέλεσε και η πλούσια πείρα αντιπολίτευσης την οποία έχει το ΚΚΕ, δεδομένου ότι το Σοσιαλιστικό Κόμμα Γιουγκοσλαβίας και Σερβίας είναι σήμερα αντιπολίτευση και μας ενδιαφέρει πάρα πολύ να ακούσουμε τις εμπειρίες του ΚΚΕ. Νομίζουμε ότι το κόμμα μας είναι αρκετά ισχυρό και δεδομένου ότι είναι το ισχυρότερο της αντιπολίτευσης, νομίζω ότι βρισκόμαστε σε μια καλή θέση, σε έναν καλό δρόμο ώστε να ασκήσουμε μια θετική πολιτική αντιπολίτευσης κατά την επερχόμενη περίοδο προς όφελος του λαού της χώρας μας.

Πιστεύουμε ότι η παρούσα επίσκεψη θα συμβάλει στην ακόμα μεγαλύτερη σύσφιξη των σχέσεων και της συνεργασίας του κόμματός μας όχι μόνο με το ΚΚΕ, αλλά και γενικότερα με όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις της χώρας σας στο μέλλον».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ