Πέμπτη 25 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Βαλκάνια χωρίς ξένους στρατούς και μεγάλες δυνάμεις

Δήλωση του Ζίβαντιν Γιοβάνοβιτς, αντιπροέδρου του Σοσιαλιστικού Κόμματος Σερβίας 

Από τη συνάντηση της αντιπροσωπείας του ΚΚΕ με τον αντιπρόεδρο του Σοσιαλιστικού Κόμματος, Ζίβαντιν Γιοβάνοβιτς
Από τη συνάντηση της αντιπροσωπείας του ΚΚΕ με τον αντιπρόεδρο του Σοσιαλιστικού Κόμματος, Ζίβαντιν Γιοβάνοβιτς
Σε δήλωσή του, ο αντιπρόεδρος του Σοσιαλιστικού Κόμματος Σερβίας, Ζίβαντιν Γιοβάνοβιτς, τόνισε:

«Η συνεργασία μας με το ΚΚΕ είναι μέρος της συνεργασίας με τον ελληνικό λαό και τα δύο κόμματά μας αγωνίζονται υπέρ της συνεργασίας και της ανεξαρτησίας των Βαλκανίων. Μαζί καταδικάζουμε την επίθεση του ΝΑΤΟ κατά της Γιουγκοσλαβίας. Αυτή δεν ήταν επίθεση μόνο κατά του λαού της Γιουγκοσλαβίας, αλλά επίθεση εναντίον όλων των λαών της Βαλκανικής. Το ΝΑΤΟ δε φέρνει τίποτα καλό στα Βαλκάνια, αλλά μόνο καταστροφή. Δε φέρνει καλό σε κανένα λαό, ούτε στον ελληνικό, ούτε στο γιουγκοσλαβικό. Είναι ο οργανισμός αυτός που καταπατά όλους τους διεθνείς νόμους, τους νόμους των Ηνωμένων Εθνών και δεν μπορεί να λέει ότι αγωνίζεται, χρησιμοποιώντας ως πρόσχημα τα δικαιώματα του ανθρώπου.

Οι λαοί μας έχουν αποφασίσει ότι για τη συνεργασία και τις καλές σχέσεις μεταξύ τους αρμόδιοι είναι μόνο οι ίδιοι. Οι δικοί μας λαοί ως παλιοί λαοί της Ευρώπης είναι αυτοί που μπορούν να δώσουν μια υπόσταση στην Ευρώπη. Γι' αυτό πιστεύουμε ότι για το μέλλον της Ευρώπης πρέπει να δουλέψουν οι λαοί της και όχι το ΝΑΤΟ. Αποφασίσαμε, λοιπόν, τη συνέχιση των μεταξύ μας επαφών και τη συνέχιση της συνεργασίας ανάμεσα στα κόμματά μας κι αυτό θα είναι ένα μέρος της συνεργασίας των λαών μας.

Καταδικάζουμε τη χρήση των όπλων απεμπλουτισμένου ουρανίου κι όλων των υπόλοιπων απαγορευμένων όπλων που έχουν ριχθεί στα Βαλκάνια με καταστροφικές επιπτώσεις σε όλους τους λαούς της περιοχής. Καταδικάζουμε τη χρήση αυτών των όπλων και ζητάμε την κατάργησή τους και η χρήση των οποιοδήποτε όπλων να υπόκειται σε διεθνείς νόμους. Πιστεύουμε ότι ο ΟΗΕ πρέπει να θέσει υπό διεθνή έλεγχο την παραγωγή και τη διάθεση αυτών των όπλων.

Ευχόμαστε επιτυχίες στον ελληνικό λαό στον αγώνα του για την ειρήνη, την ανεξαρτησία και την καλή συνεργασία των βαλκανικών λαών. Θέλουμε τα Βαλκάνια χωρίς ξένους στρατούς και χωρίς τις μεγάλες δυνάμεις που προσπαθούν να τα διαφεντέψουν».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μήνας αντιιμπεριαλιστικών κινητοποιήσεων ο Μάης (2001-04-29 00:00:00.0)
Εντείνουμε τον αγώνα μας (2001-03-24 00:00:00.0)
Εκδήλωση για τις συνέπειες του πολέμου (2001-03-23 00:00:00.0)
Την Πέμπτη το παναττικό αντιπολεμικό συλλαλητήριο (2001-02-06 00:00:00.0)
Αγώνας μέχρι την τελική νίκη (2001-01-30 00:00:00.0)
Συνεπές με τον εαυτόν του το Ευρωκοινοβούλιο (2001-01-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ