Πέμπτη 25 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κόντρα στη νέα (α)ταξία
Κόντρα στη νέα (α)ταξία
Θησαυρίζουν δολοφονώντας τον πλανήτη

Οι ακαδημαϊκοί επιστήμονες, που έχουν «περιενδυθεί» την τήβεννο των «αθανάτων», θεωρούν απαξιωτικό γι' αυτούς να ασχοληθούν με τα τρομερά προβλήματα που σωρεύονται, ταλανίζουν τους κοινούς θνητούς, αυτή δηλαδή την «πλεμπάγια» των πειραματόζωων, που αποτελούν αντικείμενο άγριας εκμετάλλευσης για το θησαυρισμό των λίγων.

Θωρακισμένοι, πίσω από τα περίκλειστα τείχη της αδιαφορίας και των θώκων ευνουχισμένης πνευματικότητας, σιωπούν αιδημόνως μπροστά στον κίνδυνο συστηματικού αφανισμού του πλανήτη και των μορφών ζωής, συμπεριλαμβανομένου του ανθρώπου.

Το θέμα αποκτά δραματική επικαιρότητα στις μέρες μας, μπροστά στις φοβερές συνέπειες που κλιμακώνονται στο χώρο και το χρόνο από τα ραδιενεργά και τοξικά στοιχεία που χρησιμοποιήθηκαν ή εκλύθηκαν κατά τη δολοφονική πειρατεία κατά των λαών της Γιουγκοσλαβίας, αλλά και των ευρύτερων περιοχών.

Δε θα περίμενε κανείς ότι οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας, που συνοδεύουν την ανθρωποφαγία των πολυεθνικών συμφερόντων του κεφαλαίου, θα έβγαιναν από τα σκοτεινά εργαστήρια του τρόμου για να παραδεχτούν τις ευθύνες τους. Η συγκάλυψη παρακολουθεί την ένοχη δράση αυτών που θησαυρίζουν δολοφονώντας και η αποκάλυψη έρχεται, όταν οι συνέπειες πέφτουν και στα δικά τους κεφάλια. Και όταν, ιδιαίτερα, πολιτικοί αγωνιστικοί χώροι, όπως το ΚΚΕ, κοινωνικοί φορείς και οργανώσεις, επιστήμονες και πνευματικοί άνθρωποι του χρέους, της γνώσης και της ευθύνης, συντάσσονται σ' ένα μέτωπο αντίστασης κατά της ιμπεριαλιστικής δολοφονικής επιθετικότητας και όσων τη συνοδεύουν, αλλά και των παραμορφωτικών καταστροφικών επεμβάσεων στη φύση, την πανίδα και τη χλωρίδα, που συνδέονται με την αχαλίνωτη κερδοσκοπική δραστηριότητα των πολυεθνικών κέντρων της «νέας τάξης».

Είναι τα μονοπώλια, που λειτουργούν ασύδοτα, που μολύνουν και καταστρέφουν το περιβάλλον, τα τεράστια εκείνα συγκροτήματα που παράγουν από τα πυρηνικά όπλα του θανάτου ως τα χημικά και βιολογικά. Είναι αυτά που ευθύνονται από τα κρεατάλευρα των «τρελών αγελάδων» ως τη μονοπώληση των «εξελίξεων της βιοτεχνολογίας» από τα τροποποιημένα, (μεταλλαγμένα) και πολύ σύντομα - κλωνοποιημένα προϊόντα. Είναι τα κέντρα του ιμπεριαλισμού, που στο όνομα της κυριαρχίας και του ελέγχου των αγορών, απειλούν με ουρανιο-φόρους βομβαρδισμούς όσους δεν υποτάσσονται.


Του
Γιώργου Κ. ΤΣΑΠΟΓΑ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ