Πέμπτη 25 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΒΡΩΜΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ
Η ζωή μάς καλεί σήμερα στα Προπύλαια!

Στις 6.30μ.μ., στο  παλλαϊκό αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο που διοργανώνουν οι ΚΟ Αθήνας, Πειραιά και Αττικής του ΚΚΕ 

Ολοι οι δρόμοι σήμερα οδηγούν στα Προπύλαια! Στο παλλαϊκό αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο που διοργανώνουν στις 6.30μ.μ. οι Κομματικές Οργανώσεις Αθήνας, Πειραιά και Αττικής του ΚΚΕ, η προετοιμασία του οποίου συνεχίζεται με αμείωτη ένταση ως την τελευταία ώρα, ώστε να φτάσει το κάλεσμα σε κάθε γωνιά του Λεκανοπεδίου.

Ομιλητές θα είναι: ο Δημήτρης Γόντικας, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ο πρύτανης του ΕΜΠ Θεμιστοκλής Ξανθόπουλος, ο πρώην υπουργός Γ. - Αλ. Μαγκάκης και ο ηθοποιός Κώστας Καζάκος.

«Ο αντιιμπεριαλιστικός αγώνας είναι τώρα αγώνας ζωής», τονίζουν οι τρεις ΚΟ στην κοινή ανακοίνωσή τους. Της ζωής των λαών των Βαλκανίων που οι φονιάδες του ΝΑΤΟ φρόντισαν να υποθηκεύσουν. Της ζωής που για τους ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ και της ΕΕ δεν αξίζει ούτε δεκάρα, όταν πρόκειται να προωθήσουν τα σχέδια της νέας τάξης πραγμάτων, μιας τάξης βαρβαρότητας.

Μια ζωή που περιφρόνησε με το χειρότερο τρόπο και η ελληνική κυβέρνηση, παρέχοντας «γην και ύδωρ» στο ΝΑΤΟ και διευκολύνοντας το «ανθρωπιστικό» του έργο, τη βάρβαρη επιδρομή του σε βάρος της Γιουγκοσλαβίας.

Ολους αυτούς καλείται να καταδικάσει σήμερα ο λαός της Αττικής συμμετέχοντας μαζικά και δυναμικά στο συλλαλητήριο. Να καταδικάσει την ελληνική κυβέρνηση και την πολιτική και να απαιτήσει: Να επιστρέψουν οι ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις από τη Γιουγκοσλαβία, να μεταγραφούν οι Ελληνες φοιτητές στη Γιουγκοσλαβία σε ελληνικά πανεπιστήμια, να μην υπάρξει καμιά νέα συμμετοχή και εμπλοκή της χώρας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, να φύγουν οι βάσεις και τα πυρηνικά από την Ελλάδα, να φύγει το ίδιο το ΝΑΤΟ από τη χώρα και ολόκληρη τη Βαλκανική.

Η παλλαϊκή συμμετοχή στο σημερινό συλλαλητήριο είναι ένα βήμα. Απαιτούνται πολύ περισσότερα. Είναι ανάγκη επιτακτική η λαϊκή πάλη να στραφεί αποφασιστικά σε αντιιμπεριαστική κατεύθυνση. Είναι ανάγκη η οργή και η αγανάκτηση να γίνουν δράση, συνειδητή και οργανωμένη. Κανείς δεν έχει δικαίωμα να σιωπά μπροστά στα ιμπεριαλιστικά εγκλήματα. Γιατί «η υπόθεση της ειρήνης, των δικαιωμάτων στη ζωή και το μέλλον είναι στα δικά μας χέρια», όπως υπογραμμίζουν οι ΚΟ του ΚΚΕ, καλώντας το λαό με τη δική του αγωνιστική συμμετοχή, με ΚΚΕ ισχυρό και Μέτωπο λαϊκό, να χαράξει το δρόμο της λαϊκής αντεπίθεσης, σημειώνοντας πως «οαγώνας έχει και δύναμη και προοπτική».

Περιοδείες σε χώρους δουλιάς

Στα πλαίσια της προετοιμασίας του συλλαλητηρίου σήμερα θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω περιοδείες και συγκεντρώσεις σε εργασιακούς χώρους:

- Στην ΕΥΔΑΠ Λαοδικείας, στις 7 π.μ., με τον Αχιλ. Κανταρτζή, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

- Στον ΟΑΕΔ με τον βουλευτή Αντ. Σκυλλάκο.

- Στο ΚΕΠΥΟ στις 11 π.μ. με τον Δ. Αγκαβανάκη.

Ακόμα, περιοδείες θα πραγματοποιηθούν σε ΠΥΡΚΑΛ, ΣΟΦΤΕΞ, «Σίσερ Πάλκο», «Φυρογένη», «Καζή», «Δράκο Πολέμη», ΦΑΓΕ, ΕΒΓΑ, ΑΜΣΤΕΛ, ΗΒΗ, ΚΟΚΑ - ΚΟΛΑ, «Ιντερκοντινένταλ», «Παπουτσάνη», «Παυλίδη», ΧΑΡΤΕΛΛΑΣ, «Ασημοτεχνική» κ.α.

Συγκεντρώσεις σε χώρους δουλιάς

- Στον αερολιμένα, στις 10 π.μ., με τον Γ. Μαυρίκο, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

- Στο εργοστάσιο του ΟΣΕ, στις 10 π.μ., με τον Θ. Παφίλη, μέλος της ΚΕ του Κόμματος.

- Στο ΤΜΚ του ΟΣΕ, στις 10 π.μ., με τον Τ. Γόντικα, μέλος της Επιτροπής Πόλης της ΚΟΑ.

- Στο εργοτάξιο του ΜΕΤΡΟ, πίσω από το Μέγαρο Μουσικής, στις 6.30 π.μ., με ομιλητή τον Π. Ηλιόπουλο, μέλος του Γραφείου της Επιτροπής Πόλης της ΚΟΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ