Πέμπτη 25 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
«Ενότητα» και το φλουρί σε ... ευρώ

«Του χρόνου, σ' αυτή την πίτα, δε θα έχουμε τη δραχμή. Θα έχουμε ένα ευρώ»... Με αυτή την «ευφυή» αναφορά, συνόδεψε χτες ο πρωθυπουργός το λόγο του, κατά την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του ΠΑΣΟΚ, σε μια προσπάθεια να «αποδείξει» τα αποτελέσματα του κυβερνητικού «έργου» και να δικαιολογήσει την άποψή του ότι «η Ελλάδα είναι πια στο κέντρο των ευρωπαϊκών εξελίξεων»...

Στη δήλωσή του, ο Κ. Σημίτης περιέλαβε, φυσικά, και αναφορές - μηνύματα προς το εσωκομματικό ακροατήριο, αφού δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην ανάγκη για «ενότητα» του ΠΑΣΟΚ, λίγες μέρες πριν από τη διεξαγωγή των εσωκομματικών εκλογών του Φεβρουαρίου σε νομαρχιακό επίπεδο. Οπως είπε με νόημα, «στο ΠΑΣΟΚ, από το 1974, γνωρίζουμε ότι όλα επιτυγχάνονται με ενότητα» και «ότι η ενότητα είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό στοιχείο για την επιτυχία μας». Συμπλήρωσε, δε, ότι είναι «σίγουρος» πως «και φέτος, το 2001, θα αντιμετωπίσουμε όλες τις προκλήσεις με επιτυχία και θα ανοίξει ο δρόμος για περισσότερη ανάπτυξη», εφόσον υπάρξει «πνεύμα ενότητας».

Κατά τον πρωθυπουργό, «υπάρχουν πράγματα που πρέπει να γίνουν... για να προχωρήσει η χώρα μπροστά», όπως φυσικά εννοεί το «μπροστά» το ΠΑΣΟΚ. Αλλά, όπως διαβεβαίωσε ο πρωθυπουργός, «το ΠΑΣΟΚ έχει βαθιά συνείδηση του καθήκοντος και της αποστολής του»... Στο πλαίσιο της εκπλήρωσης αυτής της «αποστολής», ο Κ. Σημίτης δεν παρέλειψε να τονίσει ότι «υπάρχει πρόοδος» σαν αποτέλεσμα της εφαρμογής του προγράμματος του ΠΑΣΟΚ, διαβεβαίωσε ότι και οι όποιες «παραλείψεις» υπάρχουν θα αντιμετωπιστούν, ενώ δίνοντας το στίγμα της αντιλαϊκής αποφασιστικότητας διακήρυξε ότι το κόμμα του δεν πρόκειται να επιδείξει «δισταγμό» ή «αναβλητικότητα» στην εφαρμογή της κυβερνητικής πολιτικής.

Εκείνο που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι, παρά την επίκληση της «ενότητας» σε όλους τους τόνους, ο κ. Σημίτης και ο κ. Πάγκαλος, όχι μόνο χειραψία, αλλά ούτε καν... ματιές δεν αντάλλαξαν κατά τη χτεσινή «τελετή» πριν τη συνεδρίαση του ΕΓ του ΠΑΣΟΚ. Στη συνεδρίαση, δε, που συνεχιζόταν μέχρι αργά το βράδυ, επρόκειτο να συζητηθεί το θέμα των εσωκομματικών εκλογών του Φεβρουαρίου, αλλά και οι τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ