Πέμπτη 25 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ο πόλεμος συνεχίζεται και δεν μπορεί παρά να είναι εγκληματικός!

Δηλώσεις της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ  κατά την αναχώρησή  της για τη  Γιουγκοσλαβία

Αναχώρησε χτες το πρωί για τη Γιουγκοσλαβία αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής τη ΓΓ της ΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, όπου και θα παραμείνει έως τις 28 Γενάρη.

Κατά την αναχώρηση από το Ανατολικό Αεροδρόμιο η Αλ. Παπαρήγα δήλωσε αναφορικά με την επίσκεψη στη Γιουγκοσλαβία:

«Αποφασίσαμε να γίνει αυτό το ταξίδι της αντιπροσωπείας του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας στο Βελιγράδι και σε άλλες πόλεις της Γιουγκοσλαβίας σαν ένδειξη χρέους για διεθνή αλληλεγγύη σε ένα λαό, σε μια περιοχή, η οποία υπέστη τα δεινά ενός βάρβαρου πολέμου από 16 χώρες - μέλη του ΝΑΤΟ, πολλές απ' αυτές και μέλη της ΕΕ. Θα επισκεφτούμε επίσης και τους Ελληνες φοιτητές στα πανεπιστήμια, να βρεθούμε κοντά τους και να στηρίξουμε και εκεί το αίτημά τους να γυρίσουν στην Ελλάδα. Από το Βελιγράδι, το Νόβισαντ και τις άλλες πόλεις θα βρεθούμε νοερά και με τους Ελληνες στρατιώτες και τους μόνιμους. Ομως αυτό που έχουμε να τους πούμε είναι: Ζητήστε να γυρίσετε στην Ελλάδα. Γυρίστε στην Ελλάδα. Αυτό είναι χρέος και απέναντι στο λαό της Γιουγκοσλαβίας και απέναντι στον ελληνικό λαό και απέναντι στη δική σας φυσική, σωματική και ψυχική υγεία».

«Το ταξίδι μας - συνέχισε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ - όμως δεν είναι απλώς ένα ταξίδι αλληλεγγύης. Θέλουμε να ανταλλάξουμε απόψεις και σκέψεις με όσο γίνεται περισσότερους εκπροσώπους - ας το πω έτσι - της γιουγκοσλαβικής κοινής γνώμης για τις εξελίξεις στα Βαλκάνια και τη Γιουγκοσλαβία. Για μας ο πόλεμος συνεχίζεται με άλλα μέσα. Είμαστε εξαιρετικά ανήσυχοι - και πιστεύω ότι δεν είμαστε μόνο εμείς - για το γεγονός ότι δεν έχει τελειώσει από την πλευρά του ΝΑΤΟ και ηγετικών χωρών της ΕΕ η πορεία ολοκληρωτικής, πλήρους διάσπασης της Γιουγκοσλαβίας. Ξέρουμε πάρα πολύ καλά ότι πλευρικά δίνονται πάρα πολλά χτυπήματα. Απ' το Μαυροβούνιο, απ' τη Βοϊβοντίνα και σ' αυτά τα χτυπήματα δεν πρωτοστατούν μόνο τοπικοί παράγοντες, πολιτικές δυνάμεις, αλλά και ο λεγόμενος περίφημος δυτικός πολιτισμένος κόσμος, ο οποίος από τη μια μεριά προσπαθεί με καταναγκαστικά μέσα να συνενώνει χώρες σε διάφορες συμμαχίες, αλλά και απ' την άλλη ενδιαφέρεται να διασπώνται κράτη σε όσο γίνεται μικρότερα μερίδια - να το πω έτσι - ούτως ώστε ο έλεγχος των αγορών να είναι πιο εύκολος.

Αναμφισβήτητα το θέμα του απεμπλουτισμένου ουρανίου, του πλουτωνίου θα είναι στο επίκεντρο των συζητήσεων. Ομως να το πούμε για άλλη μια φορά: Το θέμα "ουράνιο", "πλουτώνιο" ταυτίζεται με το θέμα του πολέμου. Δεν υπάρχει υγιεινός πόλεμος. Ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες και απ' τα άστρα που λέμε και απ' τη γη ο πόλεμος είναι εγκληματικός, όταν πρόκειται για διανομή των αγορών και τον έλεγχο των λαών και επομένως θα χρησιμοποιούνται όλα τα πιο σύγχρονα και εγκληματικά όπλα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ